Een man zorgt voor zijn vrouw terwijl ze wegglipt

Dit stel is al meer dan 50 jaar met elkaar getrouwd. Maar hun relatie is een buitengewone verandering ondergaan.

Ze ontmoetten elkaar toen ze nog tieners waren: zij was 16 en hij 19. Ze kwamen allebei uit conventionele family's — hij was een boer — en ze kregen verkering. Ze werden verliefd en uiteindelijk vroeg hij haar ten huwelijk. Zij zei ja. Ze keken uit naar de toekomst en de toekomst kwam. “We waren eenvoudige mensen,” herinnert hij zich. 

Ze brachten rustige, gelukkige decennia samen door tot hun 50ste trouwdag zich aandiende. Ze stapten in de auto en reden van hun huis in Michigan naar Missouri, waar ze allebei vandaan komen, om de gelegenheid te vieren.

“Op de terugweg bleef ze me zeggen dat we de verkeerde kant op gingen. Ze was erg vasthoudend. Ik ging niet tegen haar in. Ik bleef haar maar afslagen laten nemen, omdat ik wist dat we uiteindelijk toch weer zouden eindigen op de hoofdweg richting Michigan. Toen wist ik het. Haar vader had dementie gehad. En zijn vader ook. Dus ik wist wat er gebeurde.”

Hij moest toekijken hoe haar verstand wegglipte en nam steeds meer zorgtaken op zich. Ze probeerde vaak het huis te ontsnappen op willekeurige tijdstippen, dus lag hij regelmatig voor de deur om haar tegen te houden. Op een nacht lukte het haar om het huis uit te komen en af te dwalen. Uiteindelijk vond hij haar midden op straat en overtuigde haar met moeite om mee terug naar huis te gaan. 

Nu koestert hij de kleine dingen: dat ze nog steeds haar hand in zijn shirt stopt om zijn huid te voelen, hoe ze naar hem opkijkt en hem kust, hoe ze tegen hem praat, zelfs als de woorden helemaal niet logisch zijn.

“Maar ik zie dit niet als een vloek. Het is een eer. Dit is wat God me te doen heeft gegeven. Zij heeft dit gezin haar hele leven gediend. En nu is het mijn beurt om haar te dienen.”

Wat een prachtig sentiment vol respect en eer voor de vrouw met wie hij zijn leven heeft gedeeld. Wie is er nu niet geraakt door zijn keuze en liefdevolle houding? Het kan niet gemakkelijk zijn, maar soms hebben de beste dingen in het leven een prijs: we zullen allemaal degene die we liefhebben verliezen. Wat er toe doet is dat we elk moment waarderen zolang we ze nog bij ons hebben.

Bron:

Incroyable

Reacties

Ook interessant