Na het verlies van twee kinderen in een aardbeving, riskeert een moeder alles voor nog een kind

In februari 2016 vond er een nachtmerrie van een aardbeving plaats in Taiwan, waarbij 115 doden en meer dan 100 gewonden vielen. De aardschok had een kracht van 6,4 op de Schaal van Richter.  

Eén tragisch getroffen stel heeft onlangs in zekere zin echter een inspirerende hergeboorte meegemaakt.

Die fatale nacht droegen reddingswerkers het lichaam van hun tien-jarige zoon uit het puin, slechts uren nadat de aardbeving had toegeslagen. Hun 15-jarige zoon werd pas vijf dagen later uitgegraven. Het bittere verdriet van het verlies van hun beide kinderen, wat nog bij de verschrikking kwam van zelf levend begraven te zijn geweest, maakte het leven daarna bijna ondragelijk voor de ouders.

 

Het hart van Shu-yi, de moeder, was volledig gebroken en ze deelde foto's van haar zoons en haar herinneringen aan hen op Facebook. “Zonder jullie twee is er geen blijdschap of gelach meer…” deelde ze. “Ik wil geen feestdagen meer vieren, want ik heb geen reden om gelukkig te zijn…”

(Je hart breekt bij het bekijken van haar Facebook-pagina, dus wees voorzichtig.) Je ziet duidelijk hoeveel verdriet ze had. Maar toen kwamen zij en haar man op een idee. 

“Ik droomde 's nachts vaak van mijn zoon. In mijn dromen werd hij een pasgeboren baby en droeg ik hem in mijn armen. Maar soms droomde ik ook dat hij schreeuwde en om hulp bleef vragen.”

De spijt en het verlangen begonnen zich te transformeren in een wens voor nog een baby. 

 

Hun vrienden en familie probeerden hen van het idee af te brengen, omdat Shu-yi negen jaar eerder haar eileiders had laten "afsluiten". Maar kunstmatige bevruchting was nog steeds mogelijk en ze besloten het te proberen.

In juni werd ze eindelijk zwanger. Het was geen gemakkelijke zegen: bij een routine controle vertelde de arts haar dat de moederkoek van de baarmoeder was losgelaten (placentaloslating), waardoor de overlevingskans van de baby lager was en ook Shu-yi mogelijk in levensgevaar verkeerde. Ze stortte in toen de arts haar het news vertelde. “Ik ben dit jaar twee zoons verloren; er is geen moeder die het kan verdragen om een derde kind te verliezen. Er is niets wat ik niet zou doen om deze baby te laten overleven.” 


In december werd ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht met een bloeding. Shu-yi had zwangerschapsvergiftiging en nierfalen, maar na twee dagen dialyse en andere behandelingen overleefde ze het. De artsen voerden een spoedkeizersnede uit en brachten een gezond meisje ter wereld. Haar echtgenoot kon zijn tranen niet bedwingen toen hij aan zijn overleden zoons op Facebook schreef, “Jullie zusje is veilig gearriveerd.”

Dit kleine meisje zal zeker voor altijd door haar broers worden bewaakt — wat is ze toch een bijzonder geschenk. Voor Shu-yi en haar man betekent hun pasgeboren baby niet alleen nieuw leven en nieuwe vreugde, maar ook een beetje het terugwinnen van hun verloren kinderen, van het ouderschap en van hun gezin.

Reacties

Ook interessant