Warmhartige verpleegkundige helpt de droom van een klein meisje verwezenlijken

Achter de stralende glimlach van de vier-jarige Abby schuilt een angstige realiteit: ze heeft acute lymfatische leukemie, een vorm van kanker die meestal bij kinderen voorkomt. Ze is een patiënt bij het Melodies Center for Childhood Cancers, een kliniek gespecialiseerd in kinderkanker in New York. Ook al vecht ze voor haar leven, de kleine blijft optimistisch terwijl een gevaarlijke ziekte haar gezondheid aantast.

Maar er is een zonnestraal in de duisternis: Abby is vrienden geworden met haar favoriete verpleegkundige, Matt Hickling. Ze bezoekt hem dagelijks om haar injecties te krijgen. Ze vindt Matt zo leuk, dat ze hem wel zou willen trouwen.

Abby vertelt haar moeder over haar trouwplannen en legt uit dat ze bij hun volgende afspraak graag een ring om zijn vinger wil doen. Als Matt hoort van de plannen van de kleine, valt hem direct een briljant idee in. Hij weet hoe blij ze ervan zal worden, dus begint een "bruiloft" voor Abby uit te denken.

Met een beetje hulp van zijn collega´s, lukt het Matt om de volgende dag een verrassingsbruiloft te organiseren.

Abby krijgt een prachtige jurk en Matt draagt een t-shirt met smoking-opdruk.

Als Abby de ziekenhuiskamer inkomt, wordt ze bij de deur met bloemblaadjes en zingende gasten ontvangen. Vandaag kan ze haar ziekte even helemaal vergeten. “Neem je mij aan als je echtgenoot?,” vraagt Matt. “Ja!” gilt de kleine bruid en knuffelt haar verpleger. Hier kun je het ontroerende moment terugkijken in een filmpje:

De twee wisselen snoepringen uit en voeden elkaar traditiegetrouw bruiloftstaart.

Matt schrijft over zijn “trouwdag”: “Hopelijk zullen Abby en haar familie altijd met een glimlach aan deze dag terugdenken als een lichtpuntje in zware tijden! Ik zal dat zeker doen!”

En Matt geeft zijn lievelingspatiënt zelfs een versierd rijtuig, zodat ze in Assepoester-stijl de bruiloft weer kan verlaten!

Facebook/AmazingAbby

Dit is echt één van de beste verplegers in de wereld. Hij deed er werkelijk alles aan om Abby weer terug op de been te krijgen. Optimisme is zo belangrijk voor de kleine dappere patiënten, aangezien ze vaak niet volledig hun situatie begrijpen.

Dit verhaal werd in eerste instantie in december 2015 gepubliceerd, maar Abby´s moeder heeft ondertussen in 2016 een mooie update: "Het gaat fantastisch met haar! We zijn nog steeds op schema om in oktober de behandeling af te ronden en dan begint ze in het najaar op de kleuterschool."

En inderdaad, ook de laatste operatie is voorspoedig verlopen en Abby geniet nu weer van activiteiten zoals voetbal en dans. Veel plezier op de kleuterschool, Abby! Dan kun je in de kring vast als enige kleuter een trouwalbum met je klasgenootjes delen!

Reacties

Ook interessant