Kat springt als een kangoeroe nadat hij zijn voorpootjes en staart kwijtraakt

Vorig jaar dachten een aantal buren in Chiang Mai, Thailand, dat er een bom was afgegaan. Later werd het duidelijk dat het luide, daverende geluid dat ze hadden gehoord veroorzaakt was door losse elektriciteitskabels op straat. Ook al leken er in eerste instantie geen ernstige gewonden te zijn gevallen, liep Walai Sriboonvorakul (49) voor de zekerheid in de omgeving rond toen ze opeens iets angstaanjagends zag. 

Op de grond lag een hulpeloze kat van ongeveer 1 jaar oud die geen voorpoten of staart meer had: hij was door de kabels op straat geëlektrocuteerd en verkeerde in een wanhopige staat. Walai was echter vastberaden het kleine ventje, dat ze liefkozend "Able" noemde (vrij vertaald "vaardig" of "valide"), niet af te schrijven. De vrouw nam hem mee naar huis en daar begon Able's herstelproces. 

Able is nu een vrolijke, gezonde kat. Ook al was het in het begin lastig voor hem om zich te bewegen, de zorg die hij van Walai en haar zoon Copter (26) ontving hielp Able om zijn kracht te vinden. Omdat hij de kans kreeg om vrij rond te lopen, heeft het pluizige vriendje geen problemen meer met zich rondbewegen. Hij wordt vaak vergeleken met een Tyrannosaurus rex of een kangoeroe vanwege zijn tred en dat is ook echt een mooi gezicht! Bekijk Able's moves in dit filmpje:

"Able hoort bij de familie," zegt Copter. "Ik ben net zijn grote broer. Hij rent doorgaans de trap op naar mijn slaapkamer om me te wekken." Deze kat doet zijn naam echt eer aan en bewijst dat obstakels in het leven met een beetje liefde te overstijgen zijn. 

Reacties

Ook interessant