Deze prachtige foto's van honden en kinderen zullen je raken

Russische fotograaf Andy Seliverstoff heeft twee lievelingsthema's om te fotograferen: kleine kinderen en grote honden. Het is fantastisch om te zien hoe hij de band tussen mensen en dieren zo zichtbaar en bijna voelbaar maakt. "Het voornaamste idee achter deze serie was de staat van eindeloze vreugde en stille tevredenheid," legt hij uit. Hij heeft het over zijn nieuwe fotoboek, getiteld Little Kids and Their Big Dogs ("Kleine Kinderen en Hun Grote Honden") — 100 pagina's met zijn mooiste foto's.

Als je deze grote viervoeters naast deze kleine dondersteentjes ziet, lijken ze nog groter dan ze al zijn. Maar het prachtige is, dat ze er nooit gevaarlijk uitzien. Sterker nog: het boek heeft precies het tegenovergestelde effect. We kunnen de band tussen deze honden en hun kleine mensenvriendjes bijna aanvoelen als we ze samen in de sneeuw zien spelen — trouwe metgezellen door dik en dun.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

Andy zegt dat hij geprobeerd heeft om de emoties vast te leggen die hij voelt als hij deze taferelen observeert om ze in zijn foto's over te brengen. Wat hij voelde toen hij toekeek hoe deze gigantische honden reageerden op de kinderen was bijzonder ontroerend voor hem. "Van alle dingen die we in onze honden zien, is het menselijke aspect dat we waarnemen hetgeen dat ervoor zorgt dat we ons zo nauw met hen verbonden voelen. Ik heb een poging gedaan om dat in mijn foto's uit te drukken." Wat denk je? Is hij hierin geslaagd? 

 

Reacties

Ook interessant