36-jarige moeder geeft haar kinderen 350 kerstcadeautjes

Emma Tapping van het eiland Man, voor de kust van Engeland, kijkt uit naar de kerst. Ze kijkt er zó naar uit, dat ze het niet kan laten om een foto van haar versierde kerstboom op Facebook te posten. Waar ze niet op is voorbereid, zijn de harde reacties die de foto losmaakt.

Wat ligt er onder die boom? 350 cadeaus voor haar kinderen? Mensen die de foto zien, kunnen hun ogen niet geloven.

Emma was vroeg met haar kerstinkopen begonnen en tegen november had ze al ongeveer $2,800 aan kerstcadeaus voor haar kinderen uitgegeven. Het lijkt erop dat ze een poging deed zichzelf te overtreffen. Vorig jaar gaf ze haar kinderen immers "maar" 300 cadeaus. Kan het echt mogelijk zijn dat de 14-jarige Mia, de 10-jarige Ella en haar baby jongen Tatum niet tevreden waren met deze aanzienlijke buit?

Eén ding is zeker: Emma laat de kritiek niet zomaar over haar kant gaan. "Als je me vraagt of ik mijn kinderen verwen, dan zou ik zeggen, met kerst wel, ja. Maar gedurende het jaar maak ik het niet zo bont. Ze krijgen hun benodigdheden, hun schooluniformen, de dingen die ze nodig hebben, maar we gaan niet op vakantie in het buitenland, we gaan niet op grote winkeluitjes — wat ze ook willen hebben, ze krijgen het alleen met de kerst," zegt Emma.

Eén ding geeft ze echter wel toe: dat die alsmaar groeiende stapel met goodies van die goede, oude kerstman eerste kerstdag in hun huishouden steeds chaotischer maakt. Het duurt wel even voordat ze de zee van speelgoed en cadeaupapier hebben opgeruimd. Maar Emma richt zich liever op de positieve kant: "Ik houd ervan om hun gezichtjes te zien als ik ze cadeautjes geef... Het zal me echt een zorg zijn wat een ander daarvan vindt."

Je zou je kunnen afvragen of eenmaal per jaar een reisje naar het buitenland ook niet net zo leuk kan zijn als een "berg geschenken" — voor een nieuwe ervaring in plaats van nieuwe spullen. Mooie herinneringen en momenten van verbinding met het gezin hoef je ten minste ook niet op te ruimen, in tegenstelling tot speelgoed en pakpapier. 

Wat vind jij? Is het een goed idee om je kinderen zoveel cadeaus te geven?

Reacties

Ook interessant