Jongen gaat twee jaar lang niet naar de kapper om andere kinderen te helpen

Toen Christian McPhilamy zes jaar oud was, zag hij een reclame op de tv die zijn leven veranderde.

In de reclamespot zag Christian kinderen in het ziekenhuis behandeld worden voor kanker.  Hij merkte op dat veel van de kinderen geen haar hadden. Nadat zijn moeder meer over de ziekte had verteld, was Christian vastberaden om de arme kinderen op zijn eigen unieke manier te helpen.

Christian besloot zijn haar te laten groeien en ging twee jaar lang niet naar de kapper. De reden: hij wilde zijn haar doneren aan kinderen die aan kanker lijden. 

Ook al werd hij constant gepest - veel kinderen maakte hem voor “meisje” uit - liet hij niets in de weg staan van zijn plan. Hij hield vol tot zijn haar de benodigde lengte van 25 cm had. Er waren zelfs enige volwassenen die niet begrepen waarom deze jongen zijn haar zo lang moest laten groeien. Sommigen gaven hem zelfs geld voor de kapper om hem te "redden".

Uiteindelijk kwam de grote dag: Christians hair was lang genoeg. Hij maakte vier staarten, knipte ze af en gaf ze aan de stichting “Children With Hair Loss”. En nu is zijn verhaal als een brandend vuurtje rondgegaan. De hele wereld is ontroerd door zijn enthousiasme om te helpen.

Christian heeft bewezen dat je een verschil kan maken, zelfs zonder geld. Goed gedaan, Christian! 

Reacties

Ook interessant