Een wonder: Ouders die hun drie kinderen kwijtraakten, vinden troost in nieuw geluk.

Op 4 mei 2007 had het gezin Coble, in het Californische Ladera Ranch, net de dag ervoor kleine Kyles vijfde verjaardag gevierd. Samen met zijn zusjes (de 4-jarige Emma en de 2-jarige Katie), zijn moeder moeder Lori en oma Cindy had het feestvarken de ochtend doorgebracht in het winkelcentrum, waar hij altijd zo genoot van het reuzenrad en de dierenwinkel.

Toen het bijna tijd was voor het middagdutje van de kinderen, stapten ze de familiewagen in zodat ze op weg konden naar huis. Maar ze kwamen in een file terecht op de snelweg I-5 en de gezinsauto kwam stil te staan. Lori wendde zich naar haar jongste dochter en kietelde zachtjes onder haar voetje. Het zou de laatste keer zijn dat ze haar dochter zou zien lachen.

Facebook/CobleFamilySupportPage

Plotseling werd hun gezinsauto op volle snelheid geramd door een vrachtwagen met een lading van 40.000 pond. Lori en haar moeder raakten door de klap direct buiten westen. Maar de kinderen op de achterbank waren nog ernstiger gewond geraakt. Het gezin was al gauw onderweg naar de eerste hulp-afdelingen van verschillende ziekenhuizen.

Youtube/beatriceschreiber

Toen echtgenoot en vader Chris van het ongeluk hoorde, haastte hij zich naar het ziekenhuis waar Lori was. Tegen die tijd waren hun beide dochtertjes al dood. Er was nog steeds hoop dat Kyle het zou overleven, maar zijn letsel bleek te ernstig. Met pijn in het hart werd de beslissing genomen om zijn beademingsapparatuur uit te zetten. Samen met zijn vrouw zat Chris aan zijn bed, totdat Kyle zijn laatste adem uitblies. “Ik hield mijn hand op zijn borst totdat zijn hart stopte met kloppen,” zei Chris. “Toen was ie weg.”

Facebook/The Coble Family

De rouwende ouders zagen Kyle, Katie en Emma een laatste keer voor de begrafenis; de drie kleintjes vredig in hun kleine doodskisten.

Facebook/The Coble Family

Hun pijn was ondragelijk. Lori en Chris woonden in een buurt met veel kinderen. Telkens weer als ze vrolijk gelach hoorden, dan sloten ze de ramen en trokken zich in het achterste gedeelte van het huis terug. Met Halloween zorgden ze er zelfs voor dat ze niet thuis waren, zodat ze alle kinderen die aanbelden niet zouden hoeven begroeten. Het was eenvoudigweg te pijnlijk.

Youtube/auntiefunny

De ouders spraken af: ze zouden zichzelf niet van kant maken. Zelfs als het op hun donkerste dagen de enige manier leek om hun pijn te beëindigen. “Op een bepaald punt wil je gewoon het verdriet doorbreken. Je wilt je leven beëindigen, omdat je denkt dat je dan weer bij je kinderen zal zijn,” gaf Chris toe. “Maar we beloofden dat we elkaar nooit zouden verlaten.”

Youtube/auntiefunny

Er was nog een beslissing die ze door het rouwproces heen hielp: drie maanden na het ongeval, besloten Chris en Lori dat ze weer kinderen wilden. “In die tijd beschreven we onszelf altijd als ouders zonder kinderen,” zei Chris. Zo wilden ze niet langer leven. Dus begonnen ze met IVF-behandelingen in de hoop dat ze een kind zouden krijgen. Van de 10 eitjes waar ze mee begonnen, raakten er drie succesvol bevrucht. Twee meisjes en één jongen waren het resultaat. Net als Emma, Katie en Kyle. "We waren van plan om slechts twee eitjes terug in de baarmoeder te plaatsen, maar toen we er eenmaal achterkwamen dat het twee meisjes en een jongen waren, zagen we dat als een teken van boven," zei Lori.

Bijna een jaar nadat ze Kyle, Emma en Katie waren verloren, verwelkomde het stel hun drieling op de wereld: Ashley, Elie en Jake. “Ze zullen nooit Kyle, Emma en Katie vervangen,” zei Lori. “Maar er is weer vreugde in ons huis. Er is weer vreugde in onze harten. Ze vullen ons leven weer met liefde, geluk en gelach.”

Facebook/The Coble Family

De drieling weet dat ze voor hun geboorte twee andere zusjes en een broer hadden. Hun foto´s hangen overal in het huis en hun ouders praten vaak over hen. Ze gaan zelfs wel eens naar de begraafplaats toe om er samen te picknicken. Hier is het hele gezin samen. Want Kyle, Emma en Katie zullen nooit worden vergeten.

Bron:

Source: www.oprah.com

Reacties

Ook interessant