Jonge vrouw gebruikt Instagram om anorexia te overwinnen

Toen Connie Inglis op 13-jarige leeftijd in de spiegel keek, beviel wat ze zag haar niet. "Kleine borsten, buikplooien, cellulitis, vetrolletjes, dijen die elkaar raakten. Maar mijn minst geliefde lichaamsdeel was altijd al mijn buik. Ik wilde dat het perfect en plat zou zijn. Ik wilde eruit zien als de meisjes die ik vroeger aanbad, maar het lukte me maar niet hoe hard ik ook mijn best deed," vertelt ze na. De jonge vrouw uit Leeds worstelde de 10 jaar die daarop volgden met anorexia.

Connie deed er alles aan om helemaal niets te hoeven eten, waardoor ze in een spiraal van zelfvernietiging verstrikt raakte.

"Niet dat iemand het doorhad. Ik verstopte me in wijde kleding en dekens, weigerde het huis te verlaten en vertelde iedereen gewoon dat ik niet at omdat ik me niet lekker voelde," zei ze. Haar familie had geen idee dat Connie anorexia had tot eind 2015, toen haar lichaam het niet meer aankon.

"Ik werd behandeld voor depressie, maar het was pas toen ik instortte dat het anderen begon te dagen dat anorexia wellicht de oorzaak kon zijn," legde ze uit.

Connie verloor gestaag gewicht en had zelfs in haar eigen buik gesneden om het platter te maken. Tegen het einde van 2015 werd het echt ernstig: "Anorexia had mijn leven overgenomen en ik wilde gewoon dood," gaf ze toe. Toen ze voor een derde keer in het ziekenhuis werd opgenomen, was haar toestand zo verslechterd dat de artsen bij haar een neussonde moesten bevestigen om voeding haar lichaam in te krijgen.

In die tijd was Connie ontzet door wat haar werd aangedaan. "Ik werd gedwongen om toe te kijken terwijl de weegschaal elke week omhoog ging en ik kon er niets aan doen (niet dat ik geen poging deed). Ik haatte iedereen die me dat aandeed!"

Maar wat Connie echt redde was de steun van haar familie en haar vriendje: "Uiteindelijk vroeg ik mijn vriendje of het oké was als ik at, en hij zei dat dat een goed idee was. Voor het eerst in mijn leven realiseerde ik me dat ik meer van deze mensen hield dan van mijn es*. Dus vocht ik, zo hard ik kon!"

*eetstoornis

Connie's herstel was begonnen. En dankzij haar Instagram-account en een WhatsApp-groep had Connie een nieuwe manier ontdekt om haar ziekte te overwinnen, terwijl ze de rest van de wereld aanspoorde om van hun lichaam te houden.

Door foto's van zichzelf te posten die vaak onvoordelig zijn, hoopt Connie dat mensen zich realiseren wat echt belangrijk is in het leven.

In de foto die ze in december 2015 postte, op haar moeilijkste moment, was ze vreselijk dun. Het is fantastisch om te zie hoeveel ze is veranderd in slechts één jaar. Maar Connie deelde haar verhaal of foto niet om medeleven te krijgen. Ze weet dat ze één van de gelukkigen is en dat "iedereens worsteling valide is."

En ze voegt toe: "Ja, ik heb nog steeds die gedachten. Maar ik ben nu sterk genoeg om weerstand te bieden! Houd vol! Je kunt het aan en ik ben er elke stap bij om je te steunen!!! Samen kunnen we dit!!!!"

Ook is Connie een JustGiving-campagne begonnen om andere mensen met eetstoornissen te helpen. Haar leven loopt nu veel beter: ze studeert kunst aan de universiteit en heeft geweldige mensen ontmoet. Maar ze geeft wel toe dat het een constant gevecht is: "Terwijl ik dit zeg, is ze (anorexia) nog steeds ontzettend f*****g vastberaden! Ze houd stevig vast met haar kleine klauwtjes ingegraven! Maar ik heb besloten dat het dit keer tijd is voor herstel! En ik ga er gewoon helemaal voor en hoop ontzettend dat het allemaal volgens plan verloopt!"

We wensen Connie het beste met haar herstel en kijken ernaar uit om meer te zien van haar prachtige, natuurlijke foto's op Instagram.

Als je denkt dat jij of iemand die je kent misschien aan een eetstoornis lijdt, zeg er dan iets van en zoek hulp. Want Connie's verhaal toont aan dat er een uitweg is!

Reacties

Ook interessant