Oorlogsveteraan beschermt zijn twee kinderen van een bankovervaller

Sommige kinderen zien bij het opgroeien hun ouders als helden, maar het is wel heel bijzonder als je als gezin dit als feit bevestigd krijgt! 

In juni 2011 is Eddie Peoples bij de bank met zijn twee kinderen van vier en zes jaar oud. Opeens komt er een man binnen met een pistool en schreeuwt tegen iedereen dat dit een overval is. Hij eist cash van de kasbedienden en dreigt de klanten dood te schieten als ze zich bewegen. Een beveiligingscamera neemt alles wat zich afspeelt op. Je zult niet geloven hoe Eddie het hoofd koel houdt in zijn reactie:

De overvaller had niet kunnen voorspellen dat Eddie niet een gemiddelde bankbezoeker was. Hij is een soldaat die toen al vijf keer was uitgezonden naar het Midden Oosten en thuis was met verlof. Je kunt je dus wel voorstellen dat wat er toen gebeurde niet helemaal ging volgens plan. Ten minste, niet volgens het plan van de dief.

Eerst zorgde Eddie ervoor dat zijn kinderen onder de stoelen gingen zitten en schoof er ander meubilair voor om hen te beschermen, mocht de dief nu echt beginnen te schieten. Je hebt al stalen zenuwen nodig om dat voor elkaar te krijgen terwijl er een pistool op je is gericht. Maar daar eindigde het niet.

Youtube/CBS

Toen de crimineel de deur uitging met het geld, volgde Eddie — of, liever gezegd Stafsergeant Peoples! — hem kalm het parkeerterrein op. Hadden we de beelden van deze scene maar! Hij sprong zijn eigen auto in en reed in een hoog tempo op de overvaller af, die zijn eigen auto uitstapte en zijn pistool op Eddie's hoofd richtte. 

Youtube/CBS

In dit moment kwamen jaren van militaire training en ervaring goed van pas. Terwijl de meeste van ons het waarschijnlijk al wel snel hadden opgegeven, lukte het Eddie om in een paar snelle bewegingen de man tegen de grond te nagelen. Toen kreeg het verhaal weer een hele andere, rare wending: hij kwam erachter dat het pistool nep was!

Youtube/CBS

Ondertussen hadden de mensen in het bankgebouw de politie gebeld en kort daarna kwamen er politieagenten op de locatie aangesneld. Ze hielden de rover aan en Eddie kon weer naar zijn kinderen terugkeren. Toen hij het gebouw weer binnenliep, stonden de mensen op en gaven hem een daverend applaus, een welverdiende ovatie.

Youtube/CBS

Eddie legde later uit dat zijn grootste motivatie zijn boosheid was geweest om het feit dat iemand zijn kinderen had bedreigd. Hij kon dat eenvoudigweg niet zomaar toestaan. Het klinkt als een film, maar Eddie is een echte held met de buitengewone moed die daarbij hoort. 

Bekijk het spannende, schattige (de kids!) en zeer vermakelijke interview die hij later op tv gaf om te horen hoe het zich allemaal ontvouwde. Deze kerel is een levensechte held!

Reacties

Ook interessant