Ze had drie maanden te leven en begon briefjes rondom het huis te verstoppen

Elena Desserich was net als elk ander meisje op haar leeftijd. Ze hield van tekenen (roze was haar lievelingskleur) en wilde juf worden als ze later groot was. Maar helaas veranderde alles plotseling: de kanker die de artsen in haar hersenen aantroffen was ongeneeslijk en ze gaven aan dat ze maar drie maanden te leven had. Om te zorgen dat ze nog zou kunnen genieten van haar beperkte overgebleven tijd, stelden haar ouders haar niet van de diagnose op de hoogte.

YouTube/NotesLeftBehind

Niet lang daarna was Elena zo ziek dat ze moeite had met slikken en praten. Om met haar ouders te communiceren, begon ze briefjes te schrijven. Maar wat ze niet wisten, was dat Elena een aantal van die briefjes rondom het huis verstopte — ze wist klaarblijkelijk meer dan haar ouders dachten. 

YouTube/NotesLeftBehind

Ze verstopte de briefjes tussen de vaat, in lades, in boeken... In alle briefjes schreef ze dat ze van haar familie hield. In één van de briefjes vroeg ze zelfs haar vader om het haar te vergeven dat ze ziek was. Elena stierf in augustus 2007. Maanden lang vonden haar ouders briefjes door het hele huis op de meest onverwachte momenten. Elk briefje dat ze vonden was een herinnering dat hun dochter er niet meer was, maar ook een cadeau dat hen liet zien hoeveel hun dochter van hen had gehouden in de korte tijd dat ze op aarde was.

Op sommige briefjes staat alleen "Ik houd van jullie" en andere briefjes waren uitgebreider met getekende hartjes. Sommige waren zelfs tips aan haar zusje om haar voor te bereiden op het naar school gaan. Met alle briefjes die ze verzamelden, besloten ze een boek te publiceren met het verhaal van Elena en om haar briefjes te delen met de wereld. Ze hebben het boek de titel "Notes Left Behind" gegeven. Elena's ouders doneren de opbrengsten ervan aan verschillende kankerfondsen. Dit is de trailer die ze voor het boek gemaakt hebben:

Rust zacht, Elena. Ze was duidelijk een erg bijzonder meisje, dat heel veel van haar gezin hield. En met deze briefjes blijft haar herinnering voor altijd voortbestaan.

Reacties

Ook interessant