Vrouw neemt een vreemd uitziend wezen onder haar vleugel

Een vrachtwagenchauffeur uit Namibia stond op het punt om de weg weer op te gaan en liep om zijn wagen heen om een routine controle uit te voeren voordat hij de bestuurderscabine weer zou instappen. Toen hij zijn banden inspecteerde, vond hij iets zeer onverwachts — het was een slapende, opgekrulde baby aardvarken. De bestuurder keek om zich heen om te zien of de moeder van het dier in de buurt was, maar toen zij nergens te bekennen was, besloot hij het kleine wezentje mee te nemen.

De chauffeur nam de baby aardvarken mee naar het hoofdkwartier van zijn bedrijf en daar deden ze een snelle zoekactie om een dierenopvang te vinden die het kleine beestje zou opnemen. Ze kwamen terecht bij Dr. Erika de Jager, een dierenarts die het ZURI Orphanage beheert, wat een opvang is voor in de steek gelaten en geredde dieren.

Toen ze het aardvarken naar haar toe brachten, was Erika verheugd om zo'n unieke bezoeker te hebben. "Het was voor mij liefde op het eerste gezicht," herinnert ze zich.

Het duurde dan ook niet lang voordat Erika een naam voor hem had gevonden. Zijn schattige, gekreukelde gezicht en grijze huid deden haar direct denken aan het bekende filmkarakter, het buitenaardse wezen "E.T." - dus zo begon ze hem te noemen. Maar dat was het makkelijke gedeelte. Erika had niet eerder voor een aardvarken hoeven zorgen en ze had geen idee wat ze hem moest voeren.

"We moesten met heel veel verschillende spenen experimenteren. We voerde hem eerst een plaatselijk merk kittenmelk, maar daar vaarde hij niet goed bij. Pas nadat we wat advies hadden ontvangen van een docent bij Onderstepoort, hadden we een beter idee van wat we hem konden voeren. Toen begonnen we hem de geïmporteerde melk te voeren en hij kwam meteen aan," legde Erika uit.

Voor E.T. zorgen bleek een fulltime baan. Erika behandelde het aardvarken als een pasgeboren baby, voedde hem elke paar uur en ging regelmatig met hem wandelen.

Al snel settelde E.T. in zijn nieuwe thuis en maakte zelfs een paar vriendjes. Spokie en Zarah, twee honden die door het weeshuis waren gered, vonden hun kamergenoot eerst een beetje raar, maar ze werden al snel de beste maatjes.

"De honden waren in hem geïnteresseerd en reageerden alsof hij gewoon nog een puppy was. Ze zijn gewend aan babydieren, zoals geitjes en wrattenzwijnen," vertelde Erika.

E.T. werd al snel opgenomen door het stel en deelde elke nacht hetzelfde bed. "Als de honden uitgelaten werden, kwam E.T. met ze mee. Ik denk niet dat E.T. zich realiseerde dat hij een aardvarken was. Ik denk dat hij er gewoon vanuit ging dat hij een hond was," grapte Erika over deze unieke dierenvriendschap.

Na vijf maanden wist Erika dat ze het proces moest starten van E.T. vrijzetten in zijn natuurlijke leefomgeving. Ook al had ze hem graag in de buurt, ze wist dat het het beste voor hem was om te leven waar hij hoorde.

"E.T.'s vrijlating vond in fases plaats. Eerst mocht hij een uur buiten spelen, toen vier uur... en toen, op een nacht, bleef hij buiten," zei Erika.

E.T. leeft nu in het wild, ten minste, voor het grootste deel van zijn tijd. Hij is Erika en zijn hondenmaatjes niet vergeten en komt de meeste avonden terug voor een bezoekje. Als hij er is, houdt hij van knuffels en speelt hij met Spokie en Zarah. En nu is hij niet het enige aardvarken in het weeshuis. Erika nam nog een achtergelaten baby onder haar vleugel en heeft haar "Gertie" genoemd. En klaarblijkelijk denkt ze net als E.T. dat ze een hond is!

Als je hun schattige kleine gezichtjes ziet, zijn deze unieke wezentjes zo lief dat je zou denken dat iedereen er wel één zou willen adopteren. Maar de realiteit is dat dit wilde dieren zijn die hele specifieke zorg vereisen. En hoe leuk dat er ook uitziet, hen grootbrengen is veel werk. Mensen zoals Erika, die zich inzetten en hun leven wijden aan het helpen van alle levende wezens, verdienen en hele hoop respect en bewondering. En hopelijk dienen hun goede daden ook als voorbeeld voor anderen!

Bron:

Thedodo

Reacties

Ook interessant