Waarschuwing: Trap hier niet in!

Dieven en oplichters hebben tegenwoordig talloze manieren om je bezittingen af te pakken. Slechts één verkeerde beweging en het kan je je auto of zelfs je leven kosten.  

Slimme bewakingssystemen maken het steeds lastiger om zonder bijzonder gereedschap een auto te stelen. Maar de dieven gaan ook met hun tijd mee en vinden telkens weer nieuwe oplossingen. Stel je voor dat je je auto bij de supermarkt hebt geparkeerd. Een paar minuten later kom je terug, laad je boodschappen in en stapt in de auto. Je draait de sleutel om, start de auto en merkt opeens op dat er een briefje van € 50 onder je ruitenwisser ligt.

Wat lijkt op een gelukje is eigenlijk gewoon een gemene manier om je auto te stelen: het briefje ligt zo dat je de auto uit moet om het te pakken. Dit gebeurt vooral in parkeergarages als de voorzijde van de auto richting de muur staat, omdat het dan waarschijnlijker is dat je het biljet niet ziet totdat je klaar bent om weg te rijden. Als je de auto uitloopt met de sleutel nog in het contact en mogelijk nog met een lopende motor, kan de dief in de auto springen en wegrijden. Omdat alles zo snel gebeurt, zou je in alle hectiek zelfs nog overreden kunnen worden. 

Dit is precies wat er bijna met de jonge moeder Kyri Viehmann gebeurde. De vrouw is onderweg naar huis van kerstinkopen doen, als ze al rijdend opmerkt dat er aan haar ruitenwissers een bankbiljet vastzit. Tot op dat moment, gelooft ze nog dat iemand haar jonge gezin een geschenk wilde geven. 

Als ze de auto tot stilstand brengt en naar het biljet reikt, ziet ze dat het biljet nep is. Op het briefje staat geschreven: "Ha, je dacht zeker dat dit echt was, hè?" Gelukkig ontdekte ze het biljet pas toen ze al reed, want haar 1-jarige zoon zat op de achterbank en zou met auto zijn meegenomen. 

Omdat deze truc zo eenvoudig is voor dieven, zou het wel eens snel een trend kunnen worden. Deel daarom dit bericht met vrienden en collega´s en bescherm ze tegen autodiefstal.

Reacties

Ook interessant