Baby raakt door ongeluk intern onthoofd en wordt een medisch wonder

Rylea Taylor uit Melbourne, Australië rijdt op de snelweg. Haar meest dierbare schatten zitten op de achterbank: haar 9-jarige dochter Shane en de 16 maanden oude Jaxon. Ze werpt de kinderen een glimlach toe door de achteruitkijkspiegel. Het volgende moment botst ze met meer dan 100 km/h met een auto van een 18-jarige.

Change.org

Moeder en dochter zijn buiten levensgevaar. Maar baby Jaxon hangt levenloos in zijn kinderzitje. "Zodra ik Jaxon uit de auto haalde, voelde ik dat zijn nek gebroken was," vertelt moeder Rylea met tranen na. De botsing heeft het hoofd van de 1-jarige van zijn nek losgerukt - je kunt zeggen dat hij intern onthoofd was! Het is een wonder dat de jongen het overleeft en hij wordt naar een ziekenhuis in Melbourne gevlogen.

7 News Melbourne

Chirurg Dr. Geoff Askin had nog nooit zo´n ernstig geval gezien: "Veel kinderen hebben dergelijk letsel überhaupt niet overleefd en als ze dat wel deden en werden gereanimeerd, was de kans groot dat ze nooit meer onafhankelijk konden bewegen of ademenen

7 News Melbourne

Jaxon moet dan 8 weken een speciale, stalen constructie dragen om zijn hoofd op de plek te houden, zodat de wervels weer aan elkaar kunnen groeien. Maar los daarvan is de kleine wildebras vrolijk en waggelt energiek rond het ziekenhuis! Mama Rylea en papa Andrew moeten nog steeds huilen als ze bedenken hoeveel geluk hun zoontje heeft gehad, gezien de omstandigheden: "We zijn zo ongelooflijk dankbaar. Het is een compleet wonder!"

7 News Melbourne

7 News Melbourne

Wat een gigantisch verhaal: De kleine Jaxons hoofd was van zijn nek losgekomen - en hij heeft het zonder permanente schade overleefd!

In een update over het herstel van Jaxon geeft de moeder aan dan het langzaam maar zeker beter gaat en ondertussen loopt Jaxon zonder constructie rond. Ze vertelt dat dit incident haar heeft bewogen om een petitie te organiseren om straffen voor roekeloos rijden in Australië te verhogen.

 

Meer over het ongeval en Jaxons herstel zie je in de video´s van 7 News Melbourne:

Als deze 1-jarige met zijn beschermengel jou ook zo heeft geraakt - zoals hij al eerder miljoenen op Facebook raakte - deel dan dit verhaal met iedereen die je kent.

Reacties

Ook interessant