Mysterieus: Deze 3-jarige zegt dat hij zijn eigen moord uit een vorig leven kan herinneren... én zijn moordenaar!

Dit is het buitengewone verhaal van een 3-jarige, Syrische jongen uit een kleine nederzetting in de Golanhoogten. Met zijn 3 jaar is hij al tamelijk welbespraakt voor iemand van zijn leeftijd. Hij gebruikt deze vaardigheid om de dorpsoudsten van zijn woonplaats iets ongelooflijks te vertellen: de jongen kan zich herinneren dat hij vermoord is.

Flickr/davitydave

Zijn ouders negeren hem in eerste instantie: kinderen kramen wel vaker onzin uit. Maar de kleine blijft koppig bij zijn verhaal. Zijn herinneringen kwellen hem. Hij kan zich vreselijke beelden van een bijl voor de geest halen en een ruzie. Uiteindelijk beginnen zijn ouders hem te geloven en gaat het verhaal als een lopend vuurtje het dorp rond.

Youtube/Strange Mysteries

Het verhaal zorgt voor veel oproer, vooral omdat de inwoners Druzen zijn, een ethnische minderheid. Ze geloven in reïncarnatie en wedergeboorte, wat ertoe leidt dat de woorden van de jongen een speciale betekenis aannemen. De jongen is ook geboren met een felrode wijnvlek op zijn voorhoofd. De Druzen geloven dat dit voor een wond uit een vorig leven staat.

Youtube/Strange Mysteries

De jongen zegt dat hij in zijn vorige leven met een bijl is vermoord. Maar wat nog ongelooflijker is: hij herinnert zich zijn woonplaats en zijn moordenaar.

Youtube/Strange Mysteries

Dankzij een beschrijving van de jongen, lukt het de dorpsoudsten om het plaats delict te vinden.

Youtube/Strange Mysteries

De jongen herkent één van de inwoners, stevent op hem af en zegt: “Ik was je buurman. We hadden ruzie en je vermoorde me met een bijl.” De man wordt lijkbleek. “Ik weet zelfs waar je mijn lichaam hebt begraven.”

Imgur

En het verhaal wordt nóg sterker: de jongen kan tot in detail vertellen waar het lichaam te vinden is, namelijk onder een stapel stenen. De fatale wond, getuige de verbrijzelde schedel, zat precies waar de wijnvlek van de jongen nu zit.

Imgur

De moordenaar biechtte meteen de moord op en ontving een rechtvaardige straf. Daarna werd de jongen niet meer door zijn herinneringen geteisterd.

In deze video zie je het hele verhaal nogmaals:

 
Vele wetenschappers hebben verbaasd gepiekerd over een uitleg. Er is ondertussen meer onderzoek gestart naar bijna-doodervaringen en wedergeboorte. Deel dit verbijsterende  verhaal van een jongetje met een wel heel bijzonder geheugen.
Bron:

Hellou

Reacties

Ook interessant