Dochter inspireert gezin om kind uit weeshuis in Oekraïne te adopteren met gelijke aandoening

Juliana Wetmore is in de VS bekend komen te staan als het “meisje zonder gezicht.” Ze werd geboren met een erfelijke aandoening, het syndroom van Treacher Collins, welke vervormingen in het gezicht veroorzaakt. Maar Juliana is het ernstigste geval dat tot nu toe gedocumenteerd is.

Vier maanden voor Juliana´s geboorte, ontdekten artsen onregelmatigheden en konden niet met zekerheid zeggen wat er mis was. Maar niets kon de artsen of de ouders voorbereiden op het tafereel dat Juliana´s gezicht na haar geboorte toonde.

YouTube/DocuFilmTV

De pasgeboren baby heeft een gezicht dat nauwelijks op een normaal gezicht lijkt. Maar het lichaam van het kleine meisjes is helemaal gezond. Alleen het gezicht mist het één en ander aan gebeente, waardoor het misvormd is en ademenen moeilijk is voor haar. De artsen denken dat ze de eerste nacht niet zal overleven. Maar Juliana is vanaf het begin al een vechtertje.

YouTube/DocuFilmTV

Tami en Thom Wetmore kunnen hun kind niet vasthouden tot 5 dagen na haar geboorte. Het maakt de ouders niet uit hoe hun kind eruit ziet. Ze genieten ten volste van dit moment en ontwikkelen meteen gevoelens voor de kleine meid, ondanks haar vervormingen. De artsen stellen al snel vast dat Juliana belangrijke botten mist die nodig zijn voor het gehoor, waardoor ze bijna doof is. Desondanks kan ze met haar rechteroog goed zien en belangrijker nog: haar hersenen werken volledig normaal.

YouTube/DocuFilmTV

6 jaar later, na talloze operaties, is Juliana haar vechtersgeest niet verloren. Ze heeft gebarentaal onder de knie en gaat naar school op een school voor slechthorende kinderen. Het intelligente kind doet het fantastisch op school. Maar hoe liefdevol haar gezin ook voor haar zorgt, haar ouders noch haar zusjes kunnen volledig begrijpen hoe ze zich echt voelt. Maar daar komt snel verandering in…

YouTube/DocuFilmTV

Ver bij het Wetmore gezin vandaan woont een meisje genaamd Danica. Ze is dezelfde leeftijd als Juliana en heeft dezelfde aandoening. Ze zouden dus zo de beste vrienden in de wereld kunnen zijn. Danica lijdt aan een milder geval van het syndroom, maar haar leven is niet veel makkelijker, aangezien ze nog een andere hindernis te overwinnen heeft: Danica heeft geen gezin om haar te ondersteunen, lief te hebben of te beschermen. Na haar geboorte werd ze voor adoptie afgestaan en woont sindsdien in een weeshuis in Oekraïne. Het meisje ontvangt nooit bezoek. Haar leven staat al vast: zodra ze oud genoeg is, kan het weeshuis niet meer voor haar zorgen, waardoor ze is veroordeeld tot een leven op straat.

Youtube/USATODAY


Maar voordat het zover kan komen, stappen de Wetmores Danica’s leven in! Het gezin leest online over het meisje, dat zo hard adoptieouders nodig heeft. Ze reizen af naar Oekraïne om haar te bezoeken. Na dit eerste en enige bezoekje, kijken de ouders elkaar aan en weten meteen hoe de ander zich voelt. "Laten we het doen. Laten we onze dochter ophalen en naar huis vliegen.” De Wetmores adopteren Danica.

Youtube/USATODAY

De nu 12-jarige Juliana, die al een verbazingwekkende 45 operaties achter de rug heeft, kon dus opgroeien met een zusje die haar echt begrijpt. Het gezin adopteerde nog 3 kinderen, die samen met Juliana’s oudere zus een club van 6 prachtige, kleine opdonders vormen. In deze gemeenschap kunnen Juliana en Danica geborgen en beschermd opgroeien. Juliana verbluft iedereen met haar buitengewone intelligentie en Danica is een echt bijzondere en getalenteerde kunstenares.

Deze familie kreeg vele zware en moeilijke lasten te dragen in het leven, maar heeft ze met ongelooflijke bravoure weten te dragen. Met medemenselijkheid, moed en kracht.

Zie het volledige verhaal in de volgende documentaires:

Als je dit gezin ook zo bewondert om wat ze voor deze kinderen hebben gedaan, deel dan dit verhaal met iedereen die je kent. 

Reacties

Ook interessant