Kat maakt baasje attent op tumor in haar schouder

Tom is a kleine, zwart-met-witte straatkat. Toen hij een baby was, stond hij buiten Sue McKenzie's deur te wachten in de regen. Haar man wilde het diertje er niet in laten. Sue deed het toch en gaf hem een plakje cornedbeef. Sindsdien woont Tom bij haar. Maar 20 jaar later zou ze ongelooflijk dankbaar zijn voor deze ene dag!

Flickr/ÄngelaAntunes

Sue houdt van Toms onafhankelijke en afstandelijke karakter. Hij zoekt nauwelijks naar contact met mensen en is veel meer thuis in het wild. Maar op een dag verandert zijn gedrag radicaal.

Flickr/ErinMurphy

Op deze dag volgt hij de 64-jarige vrouw overal naartoe. Er gebeurt nog iets vreemders als Sue gaat zitten! De kat springt meteen op haar en blijft met zijn pootje op haar rechter schouder en nek tikken, terwijl hij miauwt.

Flickr/CliffHuston

Sue begint zich zorgen te maken om haar pluche vriendje en neemt hem na twee weken van deze irritante nieuwe gewoonte naar de dierenarts toe. Maar de dierenarts kan niets constateren bij Tom. Hij is zo fit als een hoentje. Later als ze thuis zijn, gaat hij gewoon weer door met zijn rare gedrag.

Opeens gaat er een lichtje branden in Sue's hoofd. Misschien probeert Tom haar iets duidelijk te maken? Ze raakt haar schouder aan en voelt een knobbel. Sue gaat naar haar huisarts en hij stuurt haar direct naar het ziekenhuis. Daar stellen de artsen de diagnose vast dat ze lijdt aan de Ziekte van Hodgkin. Ze heeft een tumor in haar schouder!

Ze ondergaat een operatie en chemotherapie. Eén jaar later krijgt de oma van twee kleinkinderen te horen dat haar kanker is verdwenen! "Ik zou echt Tom moeten bedanken," zegt ze, "maar daar heeft hij gewoon helemaal geen zin in — hij is weer terug bij zijn oude, afstandelijke gedrag en laat me nu weer met rust."

Huisdieren zijn vaak heel belangrijk voor hun baasjes. Maar wie kan er nu zeggen dat hun kat hun leven heeft gered? Als Toms heldendaad jou heeft doen glimlachen, deel het verhaal dan met iedereen die je kent!

Reacties

Ook interessant