Ze bracht nieuw leven voort, terwijl ze zelf vocht om in leven te blijven

Kate Murray uit Florida is een fotografe met passie voor haar werk. Haar foto's hebben prachtige herinneringen bewaard voor honderden mensen. Maar dit zijn twee speciale foto's die Kate altijd zal koesteren. Het zijn foto's van een vrouw die ze nam nadat de vrouw net was bevallen van haar eerste kind. Halverwege haar zwangerschap, ontving deze vrouw de schokkende diagnose dat ze aan borstkanker leed. Ze was al in het derde stadium. Eén van haar borsten werd verwijderd en ze onderging chemotherapie - allemaal terwijl ze een baby in haar baarmoeder droeg.

Na 36 weken, wekten de artsen de bevalling op zodat ze verder konden met haar kankerbehandeling, wat essentieel was voor haar overleving. Toen de pasgeboren baby zich aan Kate's overgebleven borst vastzoog, waren de emoties in de kamer haast tastbaar.

Kate had de eer om van dit unieke moment getuige te zijn en het op de gevoelige plaat vast te leggen. “Dat is het toppunt van kracht, liefde en pure schoonheid,” schreef ze op haar Facebook pagina. “Door zijn geboorte alleen al heeft dit jongetje bewezen dat hij zijn moeders kracht heeft geërfd. Deze foto breekt mijn hart en doet het tegelijkertijd smelten.”

Een geboorte is al een heel wonder, verbonden met een golf aan emoties en gevoelens. Het is moeilijk voor te stellen hoe intens dit moet zijn als je erbij optelt wat deze kankerpatiënt had meegemaakt en nog steeds doormaakte op dat moment.

flickr/Maik Meid

Deze moeder en zoon demonstreren kracht en vitaliteit in hun gevecht met deze dodelijke ziekte. Wat een bewijs van waar de mensheid allemaal toe in staat is!

Reacties

Ook interessant