Internet in opstand: Foto van een litteken van een operatie die twee levens redde

Op het plaatje is een baby van drie maanden oud te zien, die in haar moeders schoot ligt te slapen. Het bijzondere aan deze foto is dat slechts centimeters boven het hoofdje nog het verse litteken te zien is van een spoedeisende keizersnede. De moeder had een heel specifiek doel toen ze de foto liet nemen: “[Ze] wilde iets dat aantoont dat haar grootste angst uiteindelijk datgene was dat hen beiden gered heeft. Ik denk dat ze dat litteken zal zien en dankbaar zal zijn voor het leven dat hen gegeven is.”

De fotografe, Helen Carmina van de eilandengroep Channel Islands, is gespecialiseerd in foto´s van zwangere vrouwen en nieuwe moeders en hun pasgeborene baby's. Normaal gesproken krijgt ze gemiddeld 100 likes op haar foto's op Facebook. Daarom had ze nooit verwacht wat deze afbeelding allemaal zou losmaken. Tot dusver heeft het meer dan 200.000 likes en andere reacties verzameld!

Loading Facebook Post...

De meningen over de afbeelding zijn verdeeld. Veel mensen hebben de foto verworpen en bij Facebook gemeld met het verzoek om de foto te verwijderen. Maar waarom? De vrouw is anoniem. Er is alleen een moment van pure leven en vitaliteit te zien, plus de sporen die dat achterlaat. Misschien kan deze foto andere vrouwen helpen om hun angsten voor zo'n levensreddende operatie te overwinnen.

Wat denk jij?

Reacties

Ook interessant