Tiener redt stervend paard, die ze aan de kant van de weg aantreft

Kelsey, een tiener uit Illinois, woont met haar moeder op een boerderij met paarden. Ze heeft een passie voor paardrijden en haar liefde voor dieren kent geen grenzen. Maar toen ze op een dag een stukje rijden was met haar moeder, deed ze een schokkende ontdekking.

Youtube/TravisAProbst

Terwijl Kelsey uit het autoraam staarde naar het omliggende landschap, merkte ze een vreemd uitziend hoopje in het gras op.

Ze vroeg haar moeder de auto te stoppen en toen ze uitstapte, liep er een rilling over haar rug bij de realisatie van wat ze voor zich zag. Voor haar lag een paard dat zo ondervoed was, dat het er als een skelet uitzag. Het arme dier was uitgeput en had duidelijk veel pijn. 

Youtube/TravisAProbst

Kelsey en haar moeder waren sprakeloos — zoiets hadden ze nooit eerder gezien. Voorzichtig hielpen ze het kleine paard overeind, wat geen gemakkelijke taak was. Ze probeerden haar in hun truck te begeleiden, maar het paard was te bang om zich te bewegen en wilde niet meewerken.

Maar Kelsey weigerde het op te geven. Ze was zeker niet van plan om het arme wezen alleen aan de kant van de weg achter te laten. Aangezien ze haar niet de truck in zou krijgen, had Kelsey een idee. Ze pakte het paard bij haar hoofdstel en begon haar het veld in te begeleiden. Langzaam maar zeker liepen ze helemaal terug naar de boerderij van haar gezin.

Youtube/TravisAProbst

Het koste vier uur en 14,5 km, maar Kelsey was geduldig. Terwijl ze liepen, fluisterde Kelsey bemoedigende woorden aan het paardje.

Eindelijk arriveerden ze, maar het ergste was nog niet voorbij. Het paard verkeerde in een erbarmelijke toestand en had dringend medische hulp nodig. Ze was zo erg uitgehongerd, dat haar botten door haar vel zichtbaar waren en haar rug was bedekt met zweepslagen.

Youtube/TravisAProbst

In haar benen zaten diepe sneden…

Youtube/TravisAProbst

… en haar ogen waren ernstig geïnfecteerd.

Youtube/TravisAProbst

Het paard was zo ondervoed, dat ze waarschijnlijk was weggerend om eten te zoeken. Kelsey en haar moeder konden niet geloven dat iemand een dier zo verschrikkelijk konden misbruiken en verwaarlozen.

Maar ondanks haar redding, waren de overlevingskansen van het paard nog steeds niet fantastisch en Kelsey wist dit. Dat hield haar niet tegen om alles te doen wat ze kon. Ze bracht vier nachten in de stal door en werd elke twee uur wakker om te controleren hoe het met haar bijzondere patiënt ging.

Youtube/TravisAProbst

Kelseys moeder was zelfs verbaasd over haar toewijding. "Ik had misschien één of maximaal twee nachten bij het paard geslapen," gaf ze toe.

Youtube/TravisAProbst

Kelsey noemde het paard "Sonny" en na een paar dagen begon het erop te lijken dat ze het toch zou gaan redden.

Youtube/TravisAProbst

Kelsey bleef voor Sonny zorgen totdat ze weer helemaal beter was en begon haar zelfs voor wedstrijden te trainen. Wat een fantastisch herstel!

Youtube/TravisAProbst

Je kunt het hele verbluffende verhaal in deze video nog eens bekijken:

Sonny heeft heel veel geluk gehad! Als Kelsey die dag niet uit haar raam had gestaard, was ze misschien onopgemerkt gebleven en in dat veld overleden. Maar nu heeft ze een nieuw thuis waar ze liefde en waardering ontvangt. Goed gedaan, Kelsey!

Bron:

Hareably

Reacties

Ook interessant