Betoverend: Vader bouwt prachtige sprookjesboom in zijn dochters kamer

Bijna elk kind droomt er wel van om een boomhuis te hebben. Een magische plek zonder ouders waar ze uren kunnen doorbrengen en dagdromen. Dit kleine meisje zag dat ook wel zitten. Maar in dit geval, nam haar vader de uitdaging aan! Hij postte de resultaten van zijn werk online.

"Mijn dochter wilde een sprookjesfort in haar kamer, waar ze kon zitten en lezen. Ze wilde in de boom kunnen klimmen en op de takken zitten," zei de vader, die in de videospelletjesindustrie werkt en dus al een gezonde creatieve inslag heeft. Dit is een plaatje van haar kamer vóór het grote werk. Beetje saai, toch?

Imgur/radamshome

Het begon allemaal met een grove schets. De vader had nog geen idee waar het in de maanden die volgden heen zou gaan. Uiteindelijk kostte de boom hem bijna USD 4.500 en 350 uur werk. Dat is 15 dagen als hij aan één stuk door had gewerkt.

Imgur/radamshome

Maar aangezien hij ook nog zijn gewone baan had en alleen ´s avonds en in de weekenden aan zijn project kon werken, kostte het werk hem bijna 18 maanden. Na zijn eerste schetsen maakte hij een miniatuur model op 1:12 schaal. Hij moest per slot van rekening voorzichtig plannen hoe hij deze droom werkelijkheid zou maken.

Imgur/radamshome

Alles moest duidelijk gemarkeerd worden op de vloer en muren. Dat is wat lastiger als je op volledige grootte werkt.

Imgur/radamshome

Toen kwam het moeilijkste gedeelte: een ijzeren skelet bouwen. Eerst volgde papa een cursus lassen. Aangezien zijn kleine meid graag in de boom wilde klimmen, moesten de takken erg stevig zijn. Hij testte elke tak uit door er zelf aan te hangen, zo kon er niets meer misgaan.

Imgur/radamshome

Vervolgens bedekte hij het skelet met fijnmazig gaas om ervoor te zorgen dat de toekomstige schors houvast zou hebben. Op dit punt heeft papa al meer dan 100 uur aan de boom gewerkt.

Imgur/radamshome

De eerste ronde schors bestond uit een massieve laag beton. Hij had een expert op gebied van brandveiligheid gevraagd naar de beste materialen die hij kon gebruiken, aangezien hij liever geen licht ontvlambare materialen in zijn dochters kamer wilde toepassen.

Imgur/radamshome

De hoogste takken werden bedekt met een laag papier-maché. De boom was eindelijk klaar om geverfd te worden!

Imgur/radamshome

De boom werd zorgvuldig voorzien van een bedrieglijk echt uitziende textuur. Er groeit zelfs mos op.

Imgur/radamshome

Meerdere duizenden dollar en talloze emmers zweet later staat de boom fier. Kijk nou hoe blij ze is, knus in haar gezellige, groene grot!

Imgur/radamshome

Er zijn heel wat verrassingen verstopt in de takken, zoals vogels die zich er helemaal thuisvoelen.

Imgur/radamshome

En vlinders natuurlijk -  een sprookjesbos kan niet zonder.

Imgur/radamshome

Ook al zitten er geen echte feeën achter deze kleine vensters, het warme licht maakt een magische indruk.

Imgur/radamshome

Honderden lichtjes sieren de takken als fonkelende sterren. Wat heeft deze boom eigenlijk niet?

Imgur/radamshome

En de laatste test: ze kan in de boom zitten! Dit stralende gezicht maakt het allemaal helemaal waard voor de creatieve vader.

Imgur/radamshome

Het sprookjesfort is af. Haar vader verdient een golf aan knuffels en kussen.

Imgur/radamshome

Als er een Vader van het Jaar-verkiezing was, dan zou deze man zonder meer de winnaar zijn. Bekijk hier zijn originele post op Imgur:

I built a tree in my daughter's bedroom

Het lijkt onmogelijk dat iemand ooit genoeg zou krijgen van alle betoverende details tussen de takken door. Maar papa heeft wel één vrees: "Zodra ze 13 wordt, zal ze die boom natuurlijk weer haar kamer uit willen." Oh, dan wacht ik wel even en tegen die tijd mag hij de boom wel bij mij komen afleveren!

Reacties

Ook interessant