Levenslange vriendin vervult de laatste wens van een alleenstaande moeder

Wat Laura en Rico Ruffino betreft, was hun gezin compleet. Ze waren de gelukkige ouders van twee dochters en leidden een vervuld en mooi leven.  Dit gold ook voor hun vriendin Elizabeth Diamond, een alleenstaande moeder van vier en een motivational trainer die kon leven van de boeken die ze schreef. Laura en Elizabeth ontmoetten elkaar in groep 7 (fifth grade) en waren sindsdien altijd vrienden gebleven.

Beide vrouwen hadden een mooi leven. Maar in de zomer van 2014 was het gedaan met Elizabeths geluk.

De 40-jarige moeder van vier ontving de vreselijke diagnose: ze had een hersentumor en het was al in een vergevorderd stadium. Elizabeth vocht moedig tegen de kanker, maar ze moest ook nadenken over wat er met haar gezin zou gebeuren als ze het niet zou redden. Zouden ze een goed leven hebben? Zouden haar dochters Lily, Ella, Samona en Tara bij elkaar blijven? Zouden ze een gezin blijven?

Toen Elizabeth voelde dat het einde nabij was, deelde ze met haar jeugdvriendin hoezeer ze zich zorgen maakte om haar kinderen. Toen deed ze het belangrijkste verzoek van haar leven: "Als er iets met mij gebeurt, wil ik dat je mijn meiden adopteert." En tot haar grote opluchting aarzelde haar levenslange vriendin geen seconde en stelde haar gerust met een eenvoudig "Oké".

YouTube/RebeccaLesniak

We kunnen wel stellen dat de meeste mensen veel meer zouden twijfelen voordat ze verantwoordelijkheid zouden nemen voor een dergelijke laatste wens en dat er nog veel minder zijn die zich dan ook echt aan de belofte zouden houden. Maar toen Elizabeth in april overleed, bewees Laura wat voor een goede vriendin ze werkelijk was.

YouTube/RebeccaLesniak

Laura en Rico Ruffino verwelkomden Elizabeths kinderen met open armen in hun huis. Dit was een gigantische verantwoordelijkheid, aangezien ze in één nacht groeiden van een gezin van vier tot een gezin van acht, maar de Ruffino's deden er alles aan om te zorgen dat de net geadopteerde kinderen zich zo comfortabel mogelijk zouden voelen. Samen hielpen ze hen door hun verdriet heen om weer verder te kunnen met hun leven.

YouTube/RebeccaLesniak

De emotionele ondersteuning die Elizabeths kinderen ontvingen van de Ruffino's hielp hen door een hele zware tijd in hun leven. Maar de vier extra gezinsleden brachten veel extra financiële druk met zich mee voor het gezin. Dit bracht Rico op een idee. Hij postte het verhaal van hun unieke lappendekengezin op het internet en vroeg om donaties om te helpen met kosten voor eten, kleding, danslessen en twee extra slaapkamers aan het huis.

Ondertussen hebben ze ongeveer USD 97.000 ingezameld en nu het financiële vraagstuk is opgelost, kunnen ze zich richten op hun nieuwe dochters helpen emotioneel te helen en mooie, gelukkige levens te leiden. De Ruffino zusjes zijn al overgegaan op een kamer delen om ruimte te maken voor hun geadopteerde zusjes en Elizabeths dochters wennen al snel aan hun nieuwe thuis.

YouTube/RebeccaLesniak

Je hoort niet elke dag van zo'n behulpzaam en onbaatzuchtig gezin dat bereid is om er te zijn voor een vriendin in nood, zelfs nadat ze is overleden. Maar voor de Ruffino's zijn de lachende gezichtjes van hun geadopteerde kinderen de enige beloning die ze willen voor hun goedheid.

YouTube/RebeccaLesniak

Wat een ontroerend verhaal; verdrietig, maar met een prachtig einde dat toont hoe echte vriendschap eruit ziet. 

Reacties

Ook interessant