Prachtig verhaal: Deze serveerster verwachtte slechts een glimlach, maar kreeg zoveel meer.

Tim Young en Paul Hullings zijn twee brandweermannen uit New Jersey en beiden erg toegewijd aan hun werk. Op een nacht in de zomer van 2015 werkten ze 12 uur lang onvermoeibaar door om een brand te blussen. Daarna gingen ze vroeg in de ochtend helemaal kapot ontbijt halen en vroegen om de sterkste kop koffie die het eetcafé te bieden had. Die dag was Liz Woodward hun serveerster en ze overhoorde toevallig de twee brandweermannen praten over hun lange nacht. Toen Tim en Paul even later wilden betalen, werden ze verrast door een berichtje dat op hun rekening stond gekrabbeld.

Facebook/Tim Young

De tekst op de rekening luidt:

"Dank jullie wel. Vandaag betaal ik voor jullie ontbijt. Bedankt voor alles wat jullie doen; dat jullie anderen dienen & en dat jullie de gebouwen in rennen waar de rest van wegrent. Wat jullie rol ook is, jullie zijn dapper, moedig en sterk... Dank jullie wel dat jullie elke dag zo stoutmoedig en heldhaftig optreden! Door vuur aangewakkerd & door moed gedreven. Wat een voorbeeld zijn jullie. Rust goed uit!"

Toen Tim en Paul dit bericht lazen, werden ze overweldigd door een gevoel van dankbaarheid en bedankte de serveerster voor haar mooie gebaar. Op Facebook, vertelde Tim de gebeurtenis na: “Zo´n onbaatzuchtig en mooi gebaar. Ik zou mijn vrienden zeker aanraden om naar dit eetcafé te gaan en die zaak te ondersteunen. En als Liz toevallig je serveerster is, geef haar een flinke fooi."

Facebook/Tim Young

Maar daar eindigt het verhaal niet! De brandweermannen kwamen erachter dat de vader van Liz, Steve, quadriplegie heeft en toen al vijf jaar verlamd was. De winter daarvoor was Liz een pagina op internet gestart om donaties op te halen voor een rolstoeltoegankelijk voertuig om haar vader in te vervoeren. Tim spoorde mensen op Facebook aan om bij te dragen aan deze crowdfundingcampagne van Liz: “Wat blijkt: de jonge dame die ons een gratis maaltijd gaf, is eigenlijk degene die wel wat hulp kan gebruiken…"

Facebook/Liz Woodward

Toen gebeurde er iets ongelooflijks: binnen een paar dagen had Liz meer dan 70.000 dollar bij elkaar opgehaald — veel meer dan de 17.000 dollar die ze nodig had voor de aangepast wagen. Liz en haar familie waren de twee brandweermannen ontzettend dankbaar: "Het enige wat ik gedaan heb, is voor hun ontbijt betalen. Ik had niet meer dan een glimlach verwacht,” zegt de serveerster. “Het bewijst maar weer dat je gewoon aardig tegen elkaar moet zijn en dat zelfs het kleinste gebaar een leven kan veranderen.”

Facebook/Liz Woodward

Dit verhaal laat zien dat vriendelijkheid loont — vaak op manieren die we niet kunnen voorspellen. Als dit hartverwarmende gebaar je heeft geraakt, deel dan het verhaal van Liz, Tim en Paul met je vrienden!

Reacties

Ook interessant