Hartverscheurend: Klein hondje rouwt bij zijn baasje's graf

Mehmet Ilhan uit Turkije was 79 en overleed na een lang ziekbed. Zijn hele familie rouwde om hem, inclusief zijn kleine hond, genaamd Cesur. Cesur was in de laatste paar jaar van zijn leven Mehmets trouwste metgezel geweest en ze hadden die krachtige, persoonlijke band die we soms met onze geliefde huisdieren hebben. Toen de seniore man kort voor zijn dood naar het ziekenhuis werd gebracht, hield zijn trouwe viervoeter op met eten. 

Toen Mehmets kist naar het graf werd gedragen voor de begrafenis, was het Cesur die de stoet voorging. Gedurende de begrafenisplechtigheid week de kleine hond niet van de zijde van de kist en liet zijn hoofdje de hele tijd verdrietig hangen. Degenen die aanwezig waren, waren sterk aangedaan door het tafereel van deze rouwende hond.

Mehmets zoon Ali bracht Cesur met hem mee naar huis. Hij merkte dat elke dag als hij naar zijn werk vertrok, Cesur de deur uitschoot en meteen verdween. Op een dag volgde Ali hem en wat hij ontdekte, deed hem versteld staan: het kleine, schattige wezentje liep in één keer door naar de begraafplaats en ging naast het graf van zijn voormalige baasje liggen. "De mensen die bij de begraafplaats werken, vertelden dat het eerste wat hij elke ochtend doet, het bezoeken van mijn vaders graf is," meldde Ali.  

Een trouwe hond komt niet zo snel over het verlies van een geliefd baasje heen. Maar gelukkig vond hij bij Ali een thuis waar iedereen in huis Mehmet ook mist en dus het kleine, lieve hondje heel goed begrijpen. Zo kunnen ze elkaar vast een beetje steunen en misschien zelfs sneller dit verdrietige verlies verwerken. 

Verhalen zoals deze laten maar weer zien hoeveel gevoel, affectie en bewustzijn veel dieren hebben — mocht iemand nog twijfels hebben! 

Bron:

The Dodo 

Reacties

Ook interessant