Vrouw gebruikt twee foto's om aan te tonen hoe onze waarneming van schoonheid werkt

Schoonheid is in de ogen van de aanschouwer, dat weten we allemaal.

Maar nu heeft een jonge vrouw, genaamd Milly Smith, haar Instagram-account gebruikt om aan te tonen dat hoe mensen ons waarnemen eenvoudig een kwestie van omstandigheden is. Ze nam twee foto's van zichzelf op dezelfde dag, in dezelfde kleding: een beha en een donkere panty. 

In de eerste foto is de panty hoog opgetrokken en lijkt ze een klassiek zandloperfiguur te hebben, het veel bewonderde schoonheidsideaal. 

In het tweede plaatje heeft ze de panty een beetje naar beneden getrokken. Opeens zie je haar buik op een manier die de kritische kijkers onder ons meteen als onvoordelig zouden bestempelen...

"Ik ben op mijn gemak met mijn lichaam zoals je die in beide foto's ziet. Geen van beiden is meer of minder waard. Geen van beiden doet me voelen alsof ik meer of minder menselijk ben. Geen van beiden nodigt vernederende opmerkingen of gemene woorden uit. We zijn zo blind voor hoe een echt, ongeposeerd lichaam eruit ziet en zo blind voor wat schoonheid is, dat mensen me minder aantrekkelijk zouden vinden binnen de 5 seconden dat ik van houding wissel! Hoe ontzettend belachelijk is dat!?" schreef Milly over haar foto's.

Wat heeft ze toch gelijk! En haar volgers op Instagram waren het met haar eens: meer dan 75.000 mensen hebben deze post geliked. Dappere vrouw. Blijf heerlijk jezelf, Milly!

Bron:

TodayInstagram

Reacties

Ook interessant