Jong Deens stel doet bijzondere ontdekking over hun nieuwe adoptiekat

Michael Bjorn en Mikala Klein zijn een jong Deens stel en wonen samen met een klein kattengezin. Op een dag besluiten ze nog een jong katje genaamd Monty te adopteren. Ze hadden nooit kunnen voorspellen wat ze later zouden ontdekken over deze grijs-met-witte kat.

Monty had al jaren in een dierenopvang geleefd. Niemand wilde hem adopteren, omdat hij er een beetje anders uitzag dan de andere katjes vanwege een ontbrekend bot in zijn neus. Maar Michael en Mikala waren op slag verliefd toen ze hem zagen. Ze brachten hem meteen mee naar zijn nieuwe huis, maar ontdekten al snel dat er iets niet helemaal in de haak was.

Monty ging zo'n beetje overal naar de wc, behalve op de kattenbak. Eerst dachten de nieuwe eigenaren dat hij gewoon zijn territorium aan het afbakenen was. De jonge kater wilde waarschijnlijk gewoon zijn aanwezigheid aankondigen bij de andere katten. Michael en Mikala raakten gefrustreerd door de plasjes die ze door het hele huis bleven aantreffen en overwogen om Monty bij nieuwe eigenaren onder te brengen.

Het stel probeerde een passend gezin te vinden waar hij blij zou zijn. Maar uiteindelijk besloten ze dat ze de kleine rakker niet zomaar konden opgeven. Dus gingen ze met de kleine naar de dierenarts en kwamen er eindelijk achter waarom hij zich zo vreemd had gedragen.

Monty bleek trisomie-21 te hebben, wat betekent dat hij een extra kopie heeft van zijn 21e chromosoom. In mensen staat dit bekend als het Syndroom van Down. Monty is een zeldzaamheid - er zijn maar een paar dieren op de wereld met deze unieke genetische sequentie. Eindelijk begrepen zijn baasjes waarom Monty zich zo anders gedroeg dan de andere katten en door het hele huis ongelukjes had.

Monty is een liefdevol lid van dit jonge gezin. Hij speelt graag met zijn baasjes en de andere katten in het huis. Hij heeft al de harten gewonnen van duizenden mensen op zijn populaire Facebook en Instagram pagina's!

Sterker nog: Monty is zo geliefd, dat Michael en Mikala het merk "Monty" hebben opgericht, met kleding, speeltjes en kaarten met Monty's lieve gezichtje. Alle opbrengsten worden gedoneerd aan de opvang waar Monty eerst woonde.

Monty is een blije kat en woont als een koning te rijk in zijn nieuwe thuis. Wie had kunnen voorspellen dat deze bijzondere kat de harten van zoveel mensen zou veroveren?

Reacties

Ook interessant