Hartverwarmend: Motorrijders kopen alle fietsen in de winkel en geven ze aan kinderen cadeau

Op het eerste gezicht zijn de Hell's Angels uit Fresno, Californië best intimiderend. Met hun gigantische, luide motorfietsen, gespiegelde zonnebrillen en leren vesten lijken ze net alsof ze direct van de filmset van Mad Max af komen lopen. Dus toen er een groep van deze ruige mannen vijf dagen voor Black Friday - de dag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving, ook bekend als de grote nationale koopjesdag in de VS - op de parkeerplaats van de plaatselijke supermarktfiliaal van Walmart arriveerde, werd er van uitgegaan dat dit problemen zou betekenen. Maar waar deze stoere mannen eigenlijk voor kwamen, was een goede plek in de rij, zodat ze hun hartverwarmende plan zouden kunnen uitvoeren...

imgur

Zodra vijf dagen later de deuren opengingen, stormden de mannen naar binnen en grepen alle fietsen die de winkel te koop had staan, 200 stuks in totaal.

En ook al was dit tafereel al maf genoeg, het was wat de bende daarná met de fietsen deed, waar iedereen echt perplex van stond. Want klaarblijkelijk zitten er onder die stoere verschijningen een paar hele kleine hartjes. De fietsen werden gedoneerd aan de organisatie Poverello House, die arme en dakloze gezinnen ondersteunt.

De afgelopen 16 jaar is dit al een kersttraditie van deze Hell's Angels; een poging om de feestdagen een beetje mooier te maken voor de minderbedeelden in hun gemeenschap.

"Als een kind komt aanrennen en op zo´n fiets springt en dan rondfietst, is het een goed stuk speelgoed... Er is niet genoeg geld in dit station om me hetzelfde gevoel te geven als ik krijg wanneer ik die kinderen deze fietsen geef," merkt Hell's Angels lid Merl Hefferman.

Goed werk, jongens! Ga zo door.

Reacties

Ook interessant