Deze fotografe ontving een belangrijke boodschap over ware schoonheid

Victoria Caroline is een fotografe uit San Antonio, Texas, en is gespecialiseerd in intieme vrouwenportretten. Ze heeft talloze vrouwen gefotografeerd, maar kan zich er één nog heel duidelijk herinneren. Ze deelt het ontroerende verhaal op haar Facebook pagina:

Vanavond wil ik jullie dames vertellen van een keer dat ik een grote fout maakte. Het was toen ik nog maar net was begonnen met boudoir-fotografie en een vrouw van halverwege de 40 mijn diensten boekte in een SCHITTEREND hotel in het centrum van San Antonio. Ze was een volle, prachtige maat 48. Ik vond dat ze er uitzag als een godin, maar zoals de meeste vrouwen, had ze een verzoek.....
Ze kwam naar me toe, keek me recht in mijn ogen aan, en zei "Ik wil dat je al mijn cellulitis met photoshop wegwerkt, al mijn boze, rode striae, AL mijn vet en al mijn rimpels... zorg gewoon dat het verdwijnt. Ik zou me graag EEN KEER bloedmooi willen voelen." Dus deed ik precies wat ze vroeg. We brachten anderhalf uur samen door en probeerden talloze poses uit. Ik ging naar huis, zorgde ervoor dat alle striae volledig weg was, maakte elk kuiltje cellulitis glad en verwijderde elke rimpel. Ik toverde haar om in de belichaming van wat elke vrouw droomt te zijn.

De kerst breekt aan en ze geeft haar man een PRACHTIG, met de hand bewerkt album met ongeveer 30 van haar foto´s. Drie dagen later, ontvang ik deze e-mail - dit is ECHT:

 

"Hi Victoria,
Ik ben (naam)s man, ********. Ik schrijf je, omdat ik onlangs een album heb ontvangen met foto´s die je van mijn vrouw hebt genomen. Ik wil niet dat je denkt dat ik op wat voor manier dan ook boos op je ben....maar ik heb wat stof tot nadenken die ik graag met je deel. Ik ben al met mijn vrouw samen vanaf dat we 18 jaar oud waren en we hebben twee mooie kinderen samen. We hebben vele ´ups en downs´ door de jaren heen gehad, en ik denk... nou ja, eigenlijk WEET ik dat mijn vrouw deze foto´s voor me heeft laten maken om wat extra vuur onze relatie in te blazen. Soms klaagt ze dat ik haar niet aantrekkelijk kan vinden, en dat ze het niet tegen me zou houden as ik een jonger iemand zou vinden. Toen ik het album opende, zonk de moed me in de schoenen. Deze foto´s...ook al zijn ze prachtig en ben jij duidelijk een getalenteerde fotografe...ze zijn niet mijn vrouw. Je hebt elk van haar "foutjes" weggehaald...en ook al weet ik zeker dat dit precies is waar ze je om heeft gevraagd, werd daarmee alles waar ons leven samen uit bestaat, verwijderd. Toen je haar striae weghaalde, haalde je de documentatie van mijn kinderen weg. Toen je haar rimpels verwijderde, verwijderde je meer dan twee decennia van ons gelach, en onze zorgen. Toen je haar cellulitis wegwerkte, werkte je haar plezier in bakken weg en alle lekkernijen die we door de jaren heen hebben gegeten. Ik vertel je dit alles niet om je een slecht gevoel te bezorgen; jij doet ook maar je werk, dat snap ik. Ik schrijf je eigenlijk om je te bedanken. Toen ik deze plaatjes zag, realiseerde ik me dat ik inderdaad mijn vrouw niet vaak genoeg vertel hoeveel ik van haar HOUD en hoe gek ik op haar ben, precies zoals ze is. Ze hoort het zo zelden, dat ze echt dacht dat deze gephotoshopte plaatjes zijn hoe ik wil dat ze eruit ziet - dat ik dat nodig heb. Ik moet echt beter mijn best doen en voor de rest van mijn leven ga ik haar en al haar imperfecties vieren. Bedankt voor deze herinnering.

Vriendelijke groet,
******** "

Dames, ik kan photoshop voor vrijwel alles gebruiken. Maar ik spoor je aan om goed na te denken over hoeveel "aanpassingen" we doen. Onze dierbaren koesteren en houden van ons precies zoals we zijn. Deze e-mail was 100% echt, en ik huilde als een baby van het schuldgevoel voor ten minste 6 maanden daarna als ik het weer las. Ik moedig je aan om JEZELF te accepteren, precies zoals je bent!

...oh, en voor het geval dat niemand je nog verteld heeft hoe mooi je bent vanavond....JIJ BENT ZO VERDOMD MOOI!!!!

 

Sinds Victoria dit bericht postte met toestemming van de man, hebben duizenden mensen het gedeeld en gereageerd — veel van hen mannen met vergelijkbare gedachten over hun vrouw. Wat mensen vaak als imperfecties zien, zijn juist de dingen die hen uniek maken, en precies dat waar hun dierbaren nu juist zo gek op zijn! Deel met je vrienden als je het hiermee eens bent.

Reacties

Ook interessant