Skateboard-tiener leert zes-jarig meisje hoe het moet

Jeanean Thomas is een 29-jarige, sportieve moeder uit Ontario, Canada die altijd heeft geprobeerd om haar zes-jarige dochter Peyton een belangrijke les te leren: je kunt doen wat je maar wilt, ongeacht wat een ander zegt. Toen haar dochtertje haar vertelde dat ze graag skateboarden wilde proberen - een sport veelal door mannen gedomineerd -  deed haar moeder alles wat ze kon om haar aan te moedigen. Maar bij hun eerste bezoekje aan het skatepark, gebeurde er iets wat Jeanean zo verraste dat ze wilde dat iedereen ervan wist. Zodra ze thuiskwam, postte ze dit bericht op haar Twitter-profiel:

"Beste tienerjongen in het skatepark,

Je bent waarschijnlijk rond de 15 jaar oud, dus verwacht ik niet dat je erg volwassen bent of überhaupt zit te wachten op een klein meisje op je skateramp.

Wat je niet weet, is dat mijn dochter al maanden wilt skateboarden. Ik moest haar wel overtuigen dat skateboarden niet alleen voor jongens is.

Dus toen we naar het skatepark liepen en zagen dat het vol rokende en vloekende tieners zat, wilde ze meteen rechtsomkeer maken en terug naar huis gaan.

Stiekem wilde ik ook weggaan, maar ik had geen zin om mijn moederstem op te zetten en woorden met je te wisselen.

Ik wilde ook niet dat mijn dochter zou voelen dat ze voor iemand bang moest zijn, of dat ze niet net zoveel recht had op het skatepark als jullie. Dus toe ze zei "Mam, het zit vol met oudere jongens",  zei ik kalm "Nou en? Het skatepark is niet van hen alleen".

Ze ging vervolgens de ramp af, ondanks het feit dat jij en je vrienden langs haar heen zoefden en naast haar over de reling grindden. Ze was nog maar drie keer gegaan, toen je naar haar toeliep en zei "Hé, sorry, hoor..."

Ik kwam meteen in de startblokken om mijn "ze heeft net zoveel recht op dit park als jullie"-speech te geven, toen ik je hoorde zeggen "je voeten staan verkeerd. Mag ik je helpen?" Vervolgens bracht je bijna een uur door met mijn dochter en liet haar zien hoe ze haar evenwicht kon behouden en hoe ze kon sturen, en ze luisterde naar jou - iets wat de meeste volwassenen niet voor elkaar krijgen.

Je hield haar hand vast en hielp haar overeind als ze viel en ik hoorde je haar zelfs zeggen dat ze bij de reling weg moest blijven, zodat ze zich niet zou bezeren.

Ik wil dat je weet dat ik trots ben dat jij deel bent van mijn gemeenschap en ik wil je bedanken dat je zo vriendelijk was tegen mijn dochter, ook al lachten je vrienden je daarom uit.

Ze verliet het skatepark met een gevoel van trots en met het vertrouwen dat ze alles kan doen wat ze wil, dankzij jou."

Twitter/jeaneanthomas

Twitter/jeaneanthomas

Jeanean was overdonderd door het gedrag van de jonge man, vooral omdat zijn vrienden hem de hele tijd uitlachten. Maar hij liet zich niet uit het veld slaan en bleef Peyton helpen met het geduld van een veel ouder en wijzer persoon. Hopelijk zal Jeaneans bericht hem aanmoedigen om door te gaan met zijn vriendelijke daden en een voorbeeld te zijn voor andere tieners van wat er mogelijk is als je je voor je gemeenschap interesseert.

Reacties

Ook interessant