Inspirerend: Wanhopige moeder ontdekt waarom ze haar zoon niet kan aanraken.

Stephanie Smith, 35, heeft een zoontje dat Isaiah heet. Toen het jongetje geboren werd, was ze zo gelukkig als maar kon. Maar toen merkte ze iets vreemds op aan de huid van haar pasgeboren baby en algauw werd het leven van de kleine een regelrechte nachtmerrie.

Als hij nog maar drie maanden oud is, breekt er een rode uitslag uit op Isaiahs huid. Telkens als hij wordt blootgesteld aan parfum of andere sterke geuren, wordt de uitslag erger. Het gaat zelfs zo ver dat Isaiahs huid af en toe openbarst, begint te bloeden en een afscheiding lekt.

Isaiah Quinn Blog

Volgens zijn dokter heeft Isaiah een ernstige vorm van eczeem, dus wordt hem een corticosteroïdencrème voorgeschreven. In eerste instantie begint de uitslag te verminderen, maar dan dient de volgende hel zich aan en wordt Isaiahs hele lichaam rood. De uitslag komt weer terug en dit keer erger dan daarvoor. De kleine heeft nu nog meer crème nodig om de ernstige wonden te behandelen. En zo gaat de cyclus door.

Isaiah Quinn Blog

Ook dit keer vermindert de uitslag een beetje en komt vervolgens veel erger weer terug. De artsen kunnen deze reactie niet geloven. Zijn haar begint uit te vallen en de kleine reageert nauwelijks op zijn omgeving.

Isaiah Quinn Blog

“De artsen zeiden dat het alleen eczeem was,” zegt zijn moeder Stephanie. “Er liepen veel artsen onze kamer in en uit. We bezochten een maag- en darmarts, die me vertelde dat ik mijn zoon vergiftigde met mijn borstmelk en dat ik er direct mee moest stoppen.”

Na vijf maanden wordt Isaiah door een bijzonder ernstige opleving geteisterd en zijn huid begint open te barsten. Hij wordt naar het ziekenhuis gebracht en ondergaat een zware behandeling met steroïden. Zijn huid kalmeert zich weer helemaal, maar twee dagen later komt de uitslag weer volledig terug. Het jongetje kan maar niet ophouden met schreeuwen.

Isaiah Quinn Blog

Om Isaiah te helpen, begint Stephanie contact met anderen uit de weg te gaan om de kans op infectie te verkleinen. Ze wikkelt Isaiah in medische verbanden en smeert laag na laag van de corticosteroïdencrème op zijn huid. Zelfs zijn handen moeten worden ingewikkeld, zodat hij zichzelf niet in zijn slaap openkrabt.

Isaiah voelt zich alleen beter als hij in water is ondergedompeld, dus Stephanie brengt uren aan zijn zijde door terwijl hij in de gootsteen tot rust komt. Dat is de enige plek waar Isaiah niet huilt.

Isaiah Quinn Blog

“Telkens als we elkaar met de huid raakten, zou zijn huid openbarsten en ontzettend beginnen te lekken. Ik kon niet eens mijn wang tegen de zijne leggen,” zegt Stephanie. Ze kon haar zoon niet knuffelen of hem vasthouden zonder dat hij was ingewikkeld. “Hij had altijd zoveel pijn en bleef maar schreeuwen. Ik was constant aan het huilen.”

“Het was net alsof hij helemaal geen huid had,” zegt ze met grote spijt. “Hij had voortdurend pijn. Eén keer was het zo erg dat ik dacht: als dit zijn leven wordt, neem hem dan alvast maar naar het volgende leven.”

Isaiah Quinn Blog

In haar diepe wanhoop, nadat de artsen hebben aangegeven dat ze niets voor haar zoon kunnen betekenen, wendt ze zich tot het internet. Ze vindt een post op een forum over ontwenningsverschijnselen van steroïden en stuit tot haar grote verbazing op foto´s van kinderen met soortgelijke problemen. Opeens realiseert ze zich wat Isaiahs probleem zou kunnen zijn.

“Ze hadden het over bijwerkingen van steroïden en dat het huidproblemen verergert nadat je de kuur beëindigt."

Isaiah Quinn Blog

Stephanie besluit te stoppen met de corticosteroïdenbehandeling voor haar zoon en die te vervangen met haar zelfgemaakte lotions en crèmes, ontworpen om zo zacht mogelijk voor Isaiahs huid te zijn.

Een combinatie van citroengras en zinc werkt het beste en het duurt niet lang voordat Isaiahs huid ontstekingsvrije plekken begint te vertonen.

Isaiah Quinn Blog

Zelfs Isaiah merkt wat een einde aan zijn lijden brengt: als zijn huid begint te jeuken, rent hij naar zijn moeder en wijst naar de nieuwe crème.

10 maanden nadat de behandeling is beëindigd, is Isaiahs huid weer helemaal als vanouds. Hij is nu een volledig normale 1-jarige. “We hebben 35 artsen geraadpleegd. Ze zeiden allemaal dat het eczeem was. Ik wil ze de foto´s laten zien die tonen hoe Isaiahs huid zich heeft hersteld.”

De jongen die niemand kon aanraken is nu vrolijk en kan rondrennen en buitenspelen. “We zijn het eerste jaar van zijn leven kwijtgeraakt. Ik kon hem niet kussen of vasthouden,” kan Stephanie zich voor de geest halen, verdrietig om die herinneringen. “Nu kunnen we hem vasthouden wanneer we willen. Hij is een echte knuffelkont!”

Isaiah Quinn Blog

Stephanie besluit te delen wat er met haar zoon is gebeurd, zodat haar verhaal mogelijk andere moeders kan helpen die met hetzelfde probleem kampen. Hulde aan deze standvastige moeder die een geneesmiddel voor zijn toestand vond. Laten we hopen dat Isaiah nog heel veel knuffels krijgt in de toekomst om de schade in te halen!

Reacties

Ook interessant