Eens een litteken, nu kunst: tatoeëerder helpt slachtoffers van geweld

Flavia Carvalho is een 31-jarige tatoeëerder uit Curitiba, Brazilië. Een paar jaar geleden liep er een vrouw haar studio in en veranderde haar leven voorgoed.

De klant wilde een tatoeage met roze lelies en een sialia (vogel). Flavia voerde het ontwerp uit met prachtige kunstzinnigheid en vakmanschap, maar zal nooit het verhaal achter de wens van de klant vergeten. 

Facebook/FlaviaCarvalho

De jonge vrouw wilde dat de tatoeage haar hele buik zou bedekken, waar een heftig litteken op te zien was. Het verhaal achter het litteken raakte Flavia diep: Op een avond was de vrouw uit stappen in een club en liep er een man op haar af. Ze wees zijn avances af, maar de vreemde trok opeens een stiletto tevoorschijn! Na gewelddadig in de buik te zijn gestoken, overleefde de jonge vrouw het voorval, ook als was ze ernstig gewond. Ze hield er een gigantisch litteken van over: een gruwelijk aandenken. Totdat ze Flavia ontmoette!

Deze tatoeage en het verhaal erachter inspireerde Flavia om het prachtige project te starten, genaamd: "A Pele da Flor" (Portugees voor "Huid van een Bloem"). Ze geeft slachtoffers van geweld gratis tatoeages om hun littekens te bedekken. De vrouwen hoeven maar één ding te doen: zelf hun kunst kiezen. Getuige zijn van hun vreugde en nieuwe zelfverzekerdheid is beloning genoeg voor de tatoeëerder.

Deze kersenbloesem bedekt een litteken van een schotwond! De jonge vrouw was door haar ex-vriend beschoten en draagt nu deze delicate roze bloemen als een teken van schoonheid en vergankelijkheid.

Deze jonge vrouw was door haar ex-vriend op werk neergestoken. Ze overleefde de levensbedreigende wond en draagt nu (dankzij Flavia) deze prachtige tatoeage in plaats van het litteken.

Eén verhaal ontroerde Flavia erg diep: een 17-jarig meisjes ging maandenlang uit met een oudere man. Hij misbruikte haar, maar ze kon maar niet van hem wegkomen. Uiteindelijk wilde hij de relatie beëindigen, maar sprak nog een laatste keer met haar af. Ze begonnen ruzie te maken en de man greep het meisje, stak haar meerdere keren in de buik en verkrachtte haar op gruwelijke wijze. Voor het meisje kwam de nachtmerrie tot een einde toen Flavia de vreselijke littekens bedekte met kleurrijke bloemen.

Ook vrouwen die aan borstkanker lijden, kunnen gratis tatoeages bij Flavia krijgen. Deze 55-jarige vrouw was dolgelukkig na haar afspraak met Flavia. "Het is nooit te laat om een tatoeage te nemen!" riep ze uit.

Wat een schitterende, praktische manier om mensen te helpen die zoveel ellende hebben meegemaakt. Slachtoffers van afschuwelijk geweld zijn zoveel meer dan hun littekens.

Reacties

Ook interessant