Hartverscheurend: na de plotselinge dood van dit 12-jarig meisje, vindt haar familie een prachtige brief van haar.

Taylor Smith was 12 jaar oud en klaar om aan de middelbare school te beginnen. Er leek geen wolkje aan de lucht voor deze tiener. Toen ze op een dag een verkoudheid opliep, verwachtte niemand dat het fataal zou worden.

Haar symptomen waren vergelijkbaar met griep, zoals een zere keel en ongemakkelijke pijn in haar benen. Niemand vermoedde het doodsvonnis dat zich hiermee had aangediend.

Tim Smith

Als haar ouders merken dat Taylor maar niet beter wordt, gaan ze met haar naar de doctor, maar deze slaagt er niet in om de ernstige aandoening te signaleren.

De ouders proberen Taylor beter te krijgen met veel soep, ijsjes voor haar keel en enige medicijnen. Na veel slaap en verzorging zou ze er allang weer bovenop moeten zijn, maar niets lijkt te helpen.

Tim Smith

Het noodlot slaat uiteindelijk volledig onverwacht en onverbiddelijk toe. Op 5 januari 2014 overlijdt de veel te jonge Taylor. Veel te vroeg laat ze haar familie geschokt en gebroken achter. De artsen stellen vast dat Taylor aan een longinfectie leed. Ze was nog maar 12 jaar oud toen ze stierf.

imgur

De tijd verstrijkt en het gezin gaat verder in hun rouwproces. Dan vinden ze een doos met brieven; Taylor had er veel geschreven die ze nooit had verstuurd. Tussen al die brieven bevind zich een wel heel bijzondere boodschap. Klaarblijkelijk had Taylor een brief aan zichzelf geschreven.

imgur

De instructies die ze aan beide kanten van de envelop heeft geschreven, verraden dat de brief eigenlijk niet voor 13 april 2023 mag worden geopend. Tragisch genoeg, zal de 12-jarige deze datum nooit halen. Daarom besluiten de ouders de brief alvast open te maken.

imgur

Wat ze aantreffen is een brief doordrenkt van Taylors persoonlijkheid. Een meisje met een heel bijzonder talent: haar verbeeldingsvermogen.

imgur

imgur

Taylor was een bijzonder meisje en dankzij deze brief zal er altijd een deel van haar bij haar familie zijn.

Tim Smith

Haar brief luidt:

Lieve Taylor,

Hoe staat het met het leven? Op het moment (10 jaar geleden) is ´t leven best eenvoudig. Ik weet dat het voor jou al een beetje laat is, maar terwijl ik dit schrijf ben ik hier te vroeg mee, dus: gefeliciteerd met het behalen van je middelbare-schooldiploma!

Als je niet bent blijven zitten en blijft proberen! Haal dat diploma! Studeer je (studeren wij)? Als niet, dan heb ik daar wel begrip voor. We zijn tenslotte redelijk verstandig.

Vergeet niet dat Allana vandaag 11 wordt! Jeetje, 11 jaar alweer? In mijn tijd, is ze net 1 jaar geworden! Jammer genoeg kon ik niet bij dat feestje zijn, omdat ik in Cranks, Kentucky was voor mijn eerste missiereis. Ik ben nog maar 6 dagen terug!

Nu we het er toch over hebben, hoe is je relatie met GOD? Bid je, ga je naar de kerk, lees je de bijbel en heb je onlangs nog de Heer gediend? Als niet, sta op en doe het NU! Het kan me niet schelen in welke fase van ons leven we nu zijn, doe het! Hij is vernederd, geslagen, gemarteld en gekruisigd voor jou! Een man zonder zonde, die nooit jou of wie dan ook wat heeft aangedaan!

Welnu, ben je nog op andere missiereizen gegaan? Ben je het land al uit geweest? En op een vliegtuig misschien?

Wordt Doctor Who nog uitgezonden? Als niet, met welke regeneratie zijn ze geëindigd? Je moet echt weer Doctor Who kijken! Maar pas nadat je klaar bent met het lezen van je eigen wijze woorden!

Woon je al op jezelf? Als we studeren, welke studierichting doen we? Op dit moment wil ik graag advocaat worden.

Ben je onlangs nog naar Dollywood geweest? Nu is hun nieuwste attractie de Wild Eagle. Het is zo leuk!

Ik denk trouwens dat ik mijn iPad ga verkopen en er een iPad mini voor in de plaats koop. Vergeet niet je kinderen te zeggen dat we ouder zijn dan de tablet! Ik heb een tekening bijgevoegd van een iPad, zodat je het ze kan laten zien.

Tja, dat was het wel, geloof ik. Maar onthoud dat het 10 jaar geleden is dat je dit schreef. Er zijn dingen gebeurd, goed en slecht. Dat is nu eenmaal hoe het leven gaat, en je moet er gewoon in meegaan.

Groetjes, Taylor Smith

Haar bruisende verbeelding en warme hart komen in elke zin tot leven. Taylor ging een stralende toekomst tegemoet en was ongetwijfeld opgegroeid zijn tot een prachtig persoon. Echter, ook al stierf ze veel te vroeg, ze heeft talloze harten over de hele wereld ontroerd met deze brief.

Deel dus het verhaal van een meisje, dat met haar engelachtige persoonlijkheid nog steeds de harten van mensen overal ter wereld kan raken.

Reacties

Ook interessant