Groep motorrijders komt opdagen om een verstandelijk beperkt meisje te ondersteunen na aanval

In Albuquerque, New Mexico, werd een vijf-jarig meisje onderweg naar huis bij daglicht in elkaar geslagen. De reden dat ze het doelwit werd van dit geweld? Dit kleine meisje heeft een verstandelijke beperking.  

Youtube/KRQE

Toen een groep motorrijders van deze mishandeling hoorde, wisten ze dat ze er iets aan moesten doen. Ze maken deel uit van een vereniging van huidige en voormalige rechtshandhavingsfunctionarissen, brandweermannen, militaire veteranen, etc. en noemen zich "The Punishers" (De Bestraffers in het Nederlands). Ze richten zich op de bescherming van kwetsbare mensen.

Voor dit meisje het wist, werd er bij haar thuis aangebeld.

Youtube/KRQE

“We kwamen gewoon even gedag zeggen,” zei één van de mannen. Ze staarde hen met opengesperde ogen aan. Zoals ze later uitlegden, wilden ze haar een gevoel van zelfbeschikking geven en vertelden haar dat ze er altijd voor haar zouden zijn.

 Youtube/KRQE

De website van "The Punishers" verklaart dat hun leden "beschikken over de hoogste morele en ethische waarden; integriteit, vertrouwen en toewijding zonder compromis." 

Youtube/KRQE

Deze mannen toonden hun waarden hier zeker!

De kleine meid, die voor haar eigen veiligheid anoniem bleef, voelde direct een band met deze kerels. Het zou wel eens een vriendschap voor het leven kunnen zijn. Ze heeft nu in elk geval de sterkste en goedhartigste beschermers die je je maar kunt voorstellen.

Youtube/KRQE

Het is goed om te weten dat er mensen als deze bestaan, die niet terugdeinzen als ze horen dat een kwetsbaar persoon zo tot slachtoffer wordt gemaakt. Sterker nog: die er een punt van maken om een kind te bemoedigen en ondersteunen zonder daarvoor meer terug te krijgen dan haar dankbaarheid.

Bekijk het hele verhaal in deze video:

Dat is nog eens vrijgevigheid! Deel met anderen om ze te inspireren om op te komen voor de kwetsbaren in de samenleving.

Reacties

Ook interessant