Zoon laat zien wat het betekent om je ouders te eren

Een zoon neemt zijn vader, die al op leeftijd is, mee naar een restaurant om samen van een lekkere maaltijd te genieten. Zijn vader is oud en daarom ook een beetje zwak. Terwijl hij eet, valt er steeds meer eten op zijn shirt en op zijn broek. De andere gasten staren hem met afschuw aan. De zoon blijft kalm en ontspannen.

Als ze beiden klaar zijn met eten, neemt de zoon - nog steeds zonder een greintje schaamte - zijn vader op zijn gemak naar het toilet. Daar veegt hij de rest van het eten van zijn vaders gerimpelde gezicht, probeert de vlekken uit zijn kleding te wassen, kamt liefdevol zijn grijze haren en zet dan zijn scheef hangende bril weer recht op zijn neus.

Als ze het toilet verlaten, is het doodstil in het restaurant. Niemand snapt waarom ze zichzelf zo publiekelijk te kijk zouden zetten. De zoon betaalt de rekening en maakt aanstalten om weg te gaan, als een oudere man onder de gasten opstaat en hem vraagt: "Weet u zeker dat u hier niet iets bent vergeten?"

Hij antwoordt: "Nee, hoor, niets vergeten." De vreemde man reageert: "Ahh, toch wel! U heeft hier net elke zoon een lesje geleerd en hun vaders hoop gegeven!" Het restaurant is nu zo stil dat je er een speld kunt horen vallen.

Het is de grootste eer die er bestaat om te kunnen zorgen voor degenen die ooit voor ons hebben gezorgd. Voor alle tijd, moeite en geld die onze ouders voor ons hebben opgeofferd in hun leven, hebben zij - en alle ouderen - onze diepste respect verdiend. Als jij het hier ook mee eens bent, deel dan dit verhaal.

Reacties

Ook interessant