Aangrijpende video: Leeuwin knuffelt haar menselijke redder

Een leeuw op een reservaat in Botswana wordt uit haar omheining vrijgelaten en rent in de armen van een man die op haar staat te wachten. Er hangt even spanning in de woestijnlucht. Het hele verhaal van deze twee vrienden is zo magisch en ontroerend als het moment suggereert:

Valentin Gruener komt uit Duitsland en houdt al sinds zijn kindertijd van katten. Het begon allemaal met het redden van beestjes en dieren in nood...

Maar hij had ook veel reislust, die hij ook volgde: eerst naar Canada, waar hij op de olievelden werkte. Maar zijn passie voor grote katten stuurde hem een andere richting op, namelijk naar het Afrikaanse continent. 

Hier ontmoette hij Mikkel Legarth, een jonge man uit Denemarken met dezelfde fascinatie voor deze prachtige, gevaarlijke roofdieren. Samen richtten ze het Modisa Wildlife Project in Botswana op, een plek voor het behoud van het wild en leefgebied in de regio.

Niet lang daarna vond een noodlottige ontmoeting plaats: ze observeerden een incident in de buurt van hun opvang waarbij twee mannelijke welpjes door hun troep werden gedood en één welp werd achtergelaten om te verhongeren. Ze aarzelden geen moment en schoten de overlevende baby te hulp om haar te redden. 

Samen brachten ze de leeuwenwelp naar huis en brachten haar groot. Ze noemden haar Sirga. Vanaf het begin waren ze vastberaden om haar weer terug het wild in te krijgen, dus was het belangrijk dat ze niet zou opgroeien zoals andere dieren in levenslange gevangenschap.

Valentin en Mikkel waren de enige mensen waar ze contact mee had. Sirga zou niet gewend raken aan mensen, omdat dat haar terugkeer naar het wild veel lastiger zou maken.

Ze leerde de echte wildernis kennen en jaagde en doodde antilopen, zoals een leeuwin dat betaamt.

Sirga heeft ontzettend veel geluk gehad dat Valentin en Mikkel op die betreffende dag zagen wat er gebeurde. Ze redden niet alleen haar leven, maar zorgden er ook voor dat ze later in staat zou zijn om een echt leven te leiden in het wild van haar thuisland.

De vriendschap en dankbaarheid die ze haar peetouder toont in deze video is gewoon prachtig. Het is onmogelijk om het niet hartverwarmend te vinden! Twee mensen die hun droom leven — en de wereld een mooiere plek maken, dier voor dier...

Bron:

Youtube

Reacties

Ook interessant