Miljonair geeft terug aan de gemeenschap waar hij vandaan komt

Deze 54-jarige Chinese miljonair, Xiong Shuhua, werd niet in een rijke familie geboren. De zakenman groeide op in het plaatsje Xiongkeng in het zuiden van China. Daar woonde hij net als de anderen in een slonzige, kleine hut tussen de modderige straten in.

Toen hij 5 jaar geleden terugkeerde als een stinkend rijke miljonair, was het niet beter gesteld met de armoede in het dorp. Maar de Chinese zakenman had een bijzonder plan.

Hij breekt het hele dorp af. Waar ooit houten huisjes stonden, bouwt hij voor 72 gezinnen luxe appartementen. Hij vervangt de modderige straten met betrouwbaar asfalt. En voor de 18 gezinnen die Xiong Shihua in zijn armzalige jeugd het meest hadden geholpen, heeft hij nog een verrassing: ze krijgen elk een eigen villa.

"Ik heb meer geld verdiend dan ik kan uitgeven en ik wilde niet vergeten waar ik vandaan kom," legt de Chinese man uit, die zijn fortuin heeft gemaakt in de staalindustrie. "Ik los altijd mijn schulden af en ik wilde ervoor zorgen dat de mensen die mij en mijn familie hebben geholpen toen ik jonger was ook terugkregen wat ik ze schuldig ben."

En dat is niet het enige: hij geeft de oudere en armere gezinnen niet alleen een dak boven hun hoofd, maar verzekert ze van 3 maaltijden per dag. Deze miljonair heeft een hart van goud!

Xiong Shihua is nooit vergeten waar hij vandaan komt. Zijn diepe dankbaarheid heeft de dromen van 90 gezinnen vervuld. Als dit verhaal van de warmhartige miljonair je heeft geraakt, deel dan dit inspirerende verhaal met iedereen die je kent!

Reacties

Ook interessant